10 най-добри GPS навигатори за автомобили

Автомобилните GPS-навигатори са полезни не само в непознати райони, но и в родния ви град, всеки ъгъл на който се изучава от водача до най-малките детайли. Такова устройство позволява не само бързо да намерите желания адрес, но и предлага най-краткия маршрут, уведомява за задръстванията в трафика и предоставя друга ценна информация. Картите в такива устройства могат да бъдат актуализирани само за няколко минути, без дори да напускате колата, което е полезно при пътуване до отдалечено населено място и в чужбина. Но на какво трябва да обърнете внимание, когато избирате висококачествен GPS навигатор и на кои модели е по-добре да дадете предпочитание? Ще поговорим за това в днешната статия.

Най-добрите автомобилни GPS навигаторски фирми

Но си струва да започнете с дискусия за компаниите, които ги пускат. Да, тук също има топ марки, които постоянно радват с високо качество, както и компании, чиито устройства е по-добре да не купуват. Последните не бяха включени в класацията, а сред забележителните производители препоръчваме да обърнете внимание на следните марки:

 1. Garmin. Американски производител, един от най-известните в този пазарен сегмент.
 2. Navitel. Първоначално приложение, а след това навигатори от руска компания със световна репутация. Работи с патентован картографски софтуер.
 3. LEXAND. Друга национална марка, която редовно се включва в ТОП-5 на руския пазар. Производителят работи от 1989 г., а марката активно се занимава с производството на собствени устройства от 2008 г.
 4. Digma. Компания с британски корени, оперираща на руския пазар от 2005 г. Работи с голямо разнообразие от потребителска електроника, която включва бюджетни автомобилни навигатори (но в много малък брой).
 5. Prestigio. Международна марка със седалище в Беларус. По принцип на работа тази марка е подобна на Digma, така че обхватът на нейните навигатори не е твърде голям, но цената остава достъпна за почти всеки бюджет.

Как да изберем GPS навигатор за кола

На първо място, трябва да вземете решение за целта на устройството. Ако смятате да го използвате за местни пътувания, тогава можете да изберете по-евтин модел. Редовните пътувания в Русия и още повече в чужбина изискват по-модерни устройства.

Внимавайте за допълнителни функции, ако имате нужда от тях. Те включват показване на задръствания, FM приемник, възможност за възпроизвеждане на видеоклипове, музика и четене на книги, разглеждане на снимки и т.н. Ако не се нуждаете от тези опции или те няма да се използват често, тогава е по-добре да не харчите допълнителни пари.

Скоростта на устройствата е важен фактор. По-добре е да го проверите веднага преди да купите. Ако се наблюдават изоставания, замръзване и други проблеми, изхвърлете такъв модел.

Доставчикът на картите и тяхната версия е друга съществена характеристика. Всичко зависи от вида, честотата и разстоянието на пътуване, както и предпочитанията на водача. Последните два, но не по-малко важни параметри са цена и размер на екрана. И ако всичко е очевидно с цената, не винаги е ясно кой дисплей да изберете. Нашето мнение е, че е по-добре да вземете по-голям екран. Но голям дисплей означава и висока цена. Ако това не ви допада, тогава оптималният диагонал е в диапазона от 4,3 до 5 инча.

Най-добрите първокласни GPS навигатори

Много любители на автомобилите се грижат първо за комфорта и чак след това за разходите. За такива хора са важни функционалността на закупените устройства, тяхната надеждност и други характеристики. И ако навигаторът наистина го заслужава, тогава за него могат да се дадат десетки хиляди рубли. Смятате ли, че сте в тази категория шофьори? След това представяме на вашето внимание топ навигатори, подбрани според отзивите на автомобилистите.

1. Garmin Drive 61 RUS LMT

за автомобил Garmin Drive 61 RUS LMT

Шофьорите често се интересуват кой навигатор е по-добре да се купи за Русия. И Garmin Drive 61 RUS LMT е отличен отговор на този въпрос. Той съдържа карти на всички региони на Руската федерация и тяхното актуализиране е гарантирано безплатно за цялото време на работа на устройството. Между другото, новите версии се издават доста често, така че веднага е ясно защо производителят моли да даде 182 $.

Формално този модел може да се нарече аналог на Drive 51, но с размер на дисплея, увеличен до 6,1 инча. Ако имате нужда от по-малък екран, изберете по-младата модификация.

Това обаче не е единствената причина Drive 61 да е толкова скъпа. Отзивчивата система, скоростта на намиране на спътници, стабилността на работа - всичко това е характерно за това устройство. А гласовият контрол, който работи без нито една грешка, също добавя точки към GPS навигатора Garmin.

Предимства:

 • зареждане на информация за задръствания;
 • доста лесен за използване;
 • възможно е да свържете камера за обратно виждане;
 • картография от фирма Here;
 • удобство и внимателност на черупката;
 • сателитите са със светкавична скорост;
 • възможността да се свържете със смартфон;
 • RDS за веднъж не е за показване.

Недостатъци:

 • лошо оборудване (колкото за цената му).

2. TomTom GO 620

TomTom GO 620 за автомобили

GO 620 от марката TomTom е почти идеалният модел в своя клас. Това е най-добрият комбиниран навигатор с радар детектор според отзивите на реални купувачи. Той има 6-инчов дисплей с резолюция 480p.

Устройството е оборудвано с радар-детектор, което избягва проблеми с полицията. Вградената памет в навигатора е на разположение 16 GB, но ако това не е достатъчно за вас, тогава можете да разширите съхранението с помощта на карти с памет. Устройството поддържа синхронизация със смартфон, а след това може да се контролира чрез гласовите асистенти Siri и Google Assistant. Софтуерът в GO 620 е патентен и доста лесен за използване.

Предимства:

 • сдвояване с мобилни устройства;
 • страхотен софтуер, разработен от TomTom;
 • открива добре радарите;
 • умен процесор;
 • отзивчив сензор;
 • приемлив диагонал на екрана;
 • зареждане на информация за трафика.

Недостатъци:

 • непълна поддръжка на руския език.

3. Garmin DriveSmart 61 LMT-S Europe

 Garmin DriveSmart 61 LMT-S Европа за автомобили

Ако обърнете внимание само на името, може да изглежда, че популярният модел на автомобилния навигатор DriveSmart 61 LMT-S Europe е една от модификациите на описания по-горе модел Garmin. Всъщност ние имаме напълно различни устройства със собствен набор от възможности. Така че, като дадете предпочитание на тази опция, си струва да готвите 420 $.

Какво получавате за тази сума? Първо, неограничен абонамент за предварително инсталирани карти. Второ, сигнали за скоростни камери и възможността за свързване на камери на трети страни, както и допълнителни модули. На трето място, GPS-навигаторът е в състояние да изтегли от интернет информация за задръствания и оценки на TripAdvisor за обекти на картата.

Не отделихме отделно място в рецензията на навигатори за камиони, но ако трябваше да изберем конкретен модел, това ще бъде DriveSmart 61 LMT-S Europe. Най-подробните и редовно актуализирани карти на Европа бяха оценени от много камиони. В същото време, благодарение на екрана с диагонал 6,95 инча с резолюция 1024 на 768 пиксела, те са много удобни за навигация.

Предимства:

 • впечатляваща функционалност;
 • зареждане на полезна информация от мрежата;
 • голям дисплей с висока плътност на пикселите;
 • Европейски карти с възможност за допълнително зареждане;
 • поддръжка за външни камери (по избор);
 • възможно е синхронизиране със смартфон;
 • много чести актуализации;
 • наличието на съвети за навигация опростява работата с устройството;
 • радарни сигнали (информация от бази данни).

Недостатъци:

 • впечатляваща цена.

Най-добрите навигатори за автомобил по отношение на цена и качество

Не всеки шофьор има впечатляващ бюджет. И не всеки има нужда от устройства от най-висок клас. Но бюджетните опции в този случай може да не са добър избор, защото дори и най-добрите сред тях понякога не предлагат необходимите характеристики. Препоръчваме ви да разгледате по-отблизо моделите с идеалното съотношение на цена и качество, тъй като те разполагат с достатъчно възможности и за комфортна работа е инсталиран интелигентен хардуер. В същото време, след закупуването на такива GPS-навигатори, портфейлът ще остане доста завършен.

1. Епут GR-71

Eplutus GR-71 за авто

Решихме да започнем втората категория с най-добрия навигатор с видеорекордер - GR-71, произведен от Eplutus. Този модел може да се похвали със 7-инчов екран с разделителна способност 800 на 480 пиксела, 1.3 GHz процесор и 512 MB RAM. Устройството работи на базата на операционната система Android 4.4, така че ако желаете, можете да инсталирате всякакви карти, които потребителят изисква. Разбира се, поради избраната система тук са достъпни голям брой функции, включително възпроизвеждане на видео и преглед на снимки. Устройството има и FM предавател.

Въпреки ниската цена от 81 $ пред нас е GPS навигатор с радар детектор. Не винаги работи точно, но в повечето случаи помага.

Що се отнася до рекордера, той се реализира благодарение на камера с разделителна способност 8 MP и ъгъл на виждане от 170 градуса. Тя пише добре видеоклипове, но в тъмното качеството на записа се забелязва значително. Но има 2000 mAh батерия, така че GR-71 може да се похвали със сравнително добра (за този сегмент) автономност.

Предимства:

 • има радар детектор;
 • DVR в навигатора;
 • достъпна цена;
 • работа на базата на Android;
 • инсталиране на всеки софтуер;
 • огромен дисплей;
 • видео запис в 1080p;
 • качество на закрепване и монтаж;
 • колосален набор от функции.

2. Prology iMap-5200

Prology iMap-5200 за автоматично

Втората линия беше заета от един от най-добрите автомобилни навигатори в гамата на марката Prology. В същото време iMap-5200 е най-достъпният в тази категория. GPS навигаторът има 5-инчов дисплей (резолюция 480 × 272 пиксела).

Производителят е избрал софтуер, популярен в Русия от NAVITEL като карти. Ако е необходимо, в устройството могат бързо да се заредят допълнителни карти, въпреки че едновременно да съхранявате голям обем данни, ще трябва да закупите microSD карта.

Този модел използва доста скромна батерия от 600 mAh. Но за инсталирания тук хардуер с ниска мощност това е достатъчно за около 2 часа работа. Като цяло, ако искате да намерите отличен навигатор в ТОП 10 по цена и качество, тогава iMap-5200 определено може да поиска вашето внимание.

Предимства:

 • отлична стойност;
 • предварително инсталирани карти NAVITEL;
 • компактност и лекота;
 • работи доста бързо;
 • гласови известия;
 • прилична конструкция и надеждност;
 • GPS точност и скорост.

Недостатъци:

 • скромна резолюция на дисплея.

3. NAVITEL E500 Magnetic

NAVITEL E500 Магнитен за автоматично

Строг дизайн, отлична конструкция и добра функционалност - всичко това може да се каже за модела E500 Magnetic от марката NAVITEL. Устройството работи на базата на системата Windows CE, която остава доста популярна в тази техника. 5-инчовият дисплей на навигатора е направен по резистивна технология, така че можете да използвате не само пръстите си, за да го управлявате, но и стилуса, който е скрит в десния край.

В продажба е и моделът NAVITEL E500 без магнитния прикачен файл. Той е по-достъпен, малко по-различен по размер и дизайн, а също така е оборудван с екран с по-ниска разделителна способност.

В рецензиите навигаторът е похвален заради удобната си магнитна подложка с 12-пинов контакт. Последният предава захранването на скобата. Ако потребителят трябва да използва устройството извън автомобила, той може да го направи благодарение на батерията 1200 mAh.

Предимства:

 • просторна батерия;
 • висококачествен монтаж;
 • магнитен държач;
 • най-добрата цена на пазара;
 • изграждане на няколко маршрута едновременно;
 • безплатни актуализации;
 • мощен процесор;
 • много подробни карти на Европа и Русия.

Недостатъци:

 • няма интернет връзка за показване на задръствания;
 • сензор за четирима с минус.

Най-евтини GPS навигатори

Уви, не всеки има достатъчен бюджет за закупуване на скъпи устройства. Не искате обаче да се отказвате от полезни устройства за вашия автомобил. За такива хора добавихме още една категория към рейтинга на GPS навигатори, в която сме събрали устройства с цена по-долу 70 $... Въпреки толкова ниската цена, всички устройства от тази група могат да се похвалят с надеждност, висока производителност и удобство, което е важно за повечето съвременни водачи.

1. NAVITEL C500

NAVITEL C500 за авто

Един прост надежден автомобилен навигатор от NAVITEL е идеално решение за ограничен бюджет. Моделът C500 радва с добър външен вид и висококачествена тъмносива пластмаса. Устройството е добре сглобено и оборудвано с 5-инчов екран с добър запас на яркостта. За по-лесно използване, комплектът включва стилус, който е скрит в монтажа. Последният е направен под формата на смукач, така че навигатор струва до 70 $ може да бъде бързо претеглена в друга кола, ако е необходимо.

Ако не искате да оставяте устройството в салона през нощта или когато отивате на работа, тогава можете бързо да го извадите от скобата и да го сложите в джоба си. Освен това е удобно, когато трябва да извървите част от пътя, проверявайки маршрута на картата. За автономна работа C500 разполага с батерия от 950 mAh. В автомобила устройството се захранва от запалка за цигари, включена в Mini USB конектора от лявата страна. Има и 3,5 мм аудио жак, вход за microSD карти до 32 GB и LED индикатор.

Предимства:

 • евтин и функционален;
 • качество на материалите и изработката;
 • информационни карти на Русия;
 • висока точност на GPS;
 • сигнал за скоростна камера.

Недостатъци:

 • остарял софтуер;
 • на дисплея малко му липсва яркост.

2. LEXAND SA5 +

LEXAND SA5 + за автоматично

Ако всяка записана рубла е важна за автомобилиста, тогава можете да изберете бюджетен навигатор SA5 + от марката LEXAND. Цената на това устройство започва от само 42 $... За тази цена потребителят получава висококачествено устройство със скромен пакет (захранване, монтаж, стилус и синхронизиращ кабел) и солиден монтаж.

Производителят предлага и модела SA5 HDR. Характеристиките и външният вид на това устройство са почти еднакви. Основната разлика между по-старата версия е камера с възможност за запис на HD видео. В същото време клиповете в SA5 HDR се записват на отделна карта с памет microSD, слотът за която е разположен отгоре.

Този здрав GPS навигатор е направен от не маркираща пластмаса, която се чувства доста добре. Основните конектори също са разположени вляво тук. Удобно е устройството да има вход за свързване на камера за обратно виждане (закупена отделно). Устройството работи с карти Navitel (предлага се за Русия, Украйна, Беларус и други страни).

Предимства:

 • отлична функционалност;
 • можете да си купите камера за обратно виждане;
 • голям избор на карти и възможност за допълнително зареждане;
 • можете да инсталирате програми на трети страни;
 • продуктивен процесор;
 • има възможност за свързване към смартфони.

Недостатъци:

 • екранът е твърде стегнат.

3. Digma AllDrive 505

Digma AllDrive 505 за автоматично

Компанията Digma е позната на клиентите благодарение на достъпните си таблети. Производителят обаче произвежда и добри навигатори за автомобила. Една от тях е AllDrive 505 модел, който предлага 5-инчов дисплей с разделителна способност 480 × 272 пиксела, 4 гигабайта вътрешна памет и поддръжка за microSD устройства с капацитет до 32 GB.

GPS-навигаторът работи доста бързо, за което трябва да благодарим на непретенциозната система Windows CE 6.0. В допълнение към самото устройство, комплектът включва скоба, мини USB кабел за свързване към компютър, инструкции, гаранционна карта и зареждане. Ако е необходимо, батерията от 950 mAh ще ви позволи да работите за кратко време без вградено захранване.

Предимства:

 • много ниска цена;
 • започва бързо;
 • бързо намира сателити;
 • ясни маршрути;
 • яркост и размер на екрана;
 • удобни гласови указания.

Недостатъци:

 • няма интернет връзка;
 • ниска резолюция на дисплея.

4. Prestigio GeoVision Tour 4 Progorod

Prestigio GeoVision Tour 4 Progorod за авто

Първото място отива при най-скъпия модел в категорията. Ценоразписът за GeoVision Tour 4 Progorod започва от 56 $... Този 7-инчов навигатор се произвежда от марката Prestigio, която е известна и на таблетните компютри. В допълнение към директните задължения, устройството ви позволява да преглеждате снимки и видеоклипове, да слушате музика и радио, както и да говорите през клетъчна връзка. Навигаторът е базиран на софтуер PROGOROD и може да изчислява маршрути, да показва гласови известия и да изтегля локални карти. Екранът в GeoVision Tour 4 е доста висококачествен, а разделителната му способност е 1024 × 600 пиксела.

Предимства:

 • висококачествен и голям екран;
 • можете да инсталирате SIM карта;
 • скорост на намиране на спътници;
 • добър капацитет на батерията;
 • интуитивен контрол;
 • поддръжка за FM радио;
 • наличието на вграден WiFi и 3G модули.

Недостатъци:

 • Не се декларира поддръжка за услуги на Google.

Кой автомобилен навигатор е по-добре да се купи

Бихме искали да намерим идеалното решение, което да отговаря на всички шофьори. Но, за съжаление, такова устройство все още не се е появило на пазара. Докато преглеждаме най-добрите GPS навигатори за автомобили, открихме няколко страхотни бюджетни устройства. Сред тях имаше дори един модел от NAVITEL. Но конкурентите в лицето на Prestigio и Digma не изостават по отношение на привлекателността. В най-горния сегмент Garmin явно спечели. Вярно е, че би било по-разумно да изберете своя конкурент от марката TomTom, ако в допълнение към навигацията трябва да идентифицирате и полицейски радари. Що се отнася до втората категория, най-много ни хареса моделът от споменатия вече NAVITEL. Но ако искате да извлечете максимума от функциите на най-ниската цена, тогава купете Eplutus GR-71.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони