14 най-добрите DVR камери с двойна камера 2020

Закупуването на автомобилен рекордер е отговорен процес, към който трябва да се подхожда изключително внимателно. Лошото качество на снимане през нощта, лошото качество на сглобяване, недостатъчният ъгъл на гледане, ненадеждният монтаж и други недостатъци на устройството могат да нарушат ефективното изпълнение на директните задължения на DVR и да разстроят автомобилиста. Особено важно е да разгледате параметрите на устройството и отзиви за него, като изберете добър DVR с две камери. Необходимостта от подобно допълнение може да възникне, ако искате да запишете случващото се в кабината, да разширите ъгъла на видимост на пътя или да използвате втори сензор като огледало за обратно виждане.

Най-добрите бюджетни видеорекордери с двойна камера

Собствениците на бюджетни автомобили едва ли са склонни да купуват скъпи регистратори за тях. Такава техника не само може да надхвърли наличния бюджет, но често пъти е и непрактична покупка. Същото важи и за спретнатите драйвери, които не полагат големи надежди на DVR, но планират да придобият такова устройство „за всеки случай“. Ако принадлежите към една от определените групи купувачи, разгледайте по-отблизо троицата на регистраторите, представена по-долу. Те могат да предложат не само атрактивна цена, но и добра функционалност на ниска цена.

1. ROADGID DUO

регистратор Roadgid_Duo_2

Най-евтиният Full-HD DVR с две камери Roadgid DUO стартира класацията. Това устройство става все по-популярно, защото надминава конкуренцията в качеството на записа и гъвкавостта на използване.

DVR има добър 3-инчов дисплей и факта, че втората водоустойчива камера може да се използва като задна или като салон. За това производителят постави в комплекта дълга и къса инсталационна жица. Обикновено таксиметровите шофьори използват заснемането на салона.

Няколко думи за дизайна: той е лаконичен, компактен, без много изпъкнали детайли. Матовото черно тяло разполага със 140-градусова 6-слойна леща от едната страна и 3-инчов пълноцветен екран от другата.
Специално внимание трябва да се обърне на допълнителен 2A USB конектор в захранващия адаптер, чрез който можете бързо да зареждате вашия смартфон.

Вграден G-сензор, той е и сензор за удар. При удара рекордерът поставя видеоклипа в специална защитена папка, която не може да бъде изтрита. Видеото записва датата, часа и обстоятелствата на събитието. Чувствителността на сензора може да се регулира индивидуално. Целият комплект струва малко по-малко 42 $, за който този модел е намерил своята популярност сред собствениците на автомобили.

Предимства:

 • WDR и чувствителна матрица: Създава ясно и ярко изображение с перфектен контрастен баланс, дори при ослепително слънце;
 • помощник за паркиране: след включване на задна предавка, дисплеят включва снимката от втората камера и линията за паркиране;
 • LED индикация, когато дисплеят е изключен: свети синьо - в нормален режим, червено - записът е прекъснат;
 • висококачествено снимане по всяко време на деня - видеото се записва във FullHD формат с резолюция до 1920 × 1080;
 • добре обмислено оборудване - MicroSD адаптер за копиране на видео на компютър или лаптоп, USB-адаптер с два усилвателя (подходящ и за зареждане на телефони), дълъг проводник за флеш монтаж, къс проводник за втора камера;
 • стабилна работа на слънце - рекордерът не се страхува от прегряване.

Недостатъци:

 • за да започнете да използвате, ще трябва да закупите карта с памет;
 • за пълно използване на режима на запис на паркинга, ще трябва да закупите специален проводник, който да свърже автомобила директно към мрежата.

2. CARCAM D2

CARCAM D2 с 2 камери

Оценката се продължава от евтин DVR с две добри камери KARKAM D2. Това устройство се отличава със своята компактност (размери 88 × 53 × 16 мм) и добър дизайн. Външно устройството наподобява малка камера. Хром обектив с оранжев пръстен отпред стърчи малко над черното му тяло.

Видеорекордерът се характеризира с бързо освобождаваща се вендуза с фиксиране на налягането. След като инсталира D2, потребителят може да регулира наклона и въртенето около оста си.

Обективът на популярния DVR е оборудван с набор от стъклени лещи, бленда f / 2.5 и добър диагонален ъгъл на видимост 140 градуса. До него има светодиод, който може да се използва за осветяване в режим на фенерче.

Предният панел на CARCAM D2 е запазен за 3-инчов дисплей, под който името на производителя парадира. Рекордерът се управлява чрез механични бутони в долния край, а за да записва видео от камери (отделни папки за основната и допълнителната), трябва да се постави карта с памет в устройството (слот отляво; до 32 гигабайта).

Предимства:

 • атрактивен дизайн;
 • наличието на режим на паркиране;
 • ъгли на видимост на дисплея;
 • лекота на фиксиране;
 • лекота на персонализиране;
 • страхотна картина през деня;
 • дълги проводници за връзка.

3. Playme NIO

Playme NIO с 2 камери

Следващ на ред е моделът с лаконичното име NIO, който се произвежда от известната компания автомобилисти Playme сред автомобилистите. Това е страхотна камера с двойна камера, която ще интересува предимно таксиметровите шофьори. Факт е, че и двете лещи са разположени на самото устройство и могат да се въртят свободно. Това означава, че в конфликтна ситуация с пътник, една от камерите може да бъде насочена към него, за да записва събития. Също така, той може да се обръща постоянно към салона.

Ако не работите като таксиметров шофьор, тогава ще ви бъдат полезни и няколко камери. Така че те ви позволяват да постигнете по-голям ъгъл на гледане, като заснемате напълно това, което се случва както самостоятелно, така и на всички останали платна на пътя. Ако сте спрени от полицията, тогава две външни камери на DVR ще ви предпазят от незаконни действия на служител на реда или ще ви помогнат да докажете вашия случай в съда. В същото време Playme NIO снима много прилично и денем, и нощем, но във втория случай има малко шум и числата са по-малко четими. Финалното видео се състои от две камери и е с резолюция 1280 × 480 пиксела.

Предимства:

 • внимателно управление;
 • компактни размери;
 • качество на нощното снимане;
 • чифт подвижни камери (завъртане на 180 градуса);
 • ъгъл на видимост от 140 градуса (всеки модул);
 • страхотна картина в почти всякакви условия;
 • отлична стойност за заявените характеристики.

Недостатъци:

 • ниска видео резолюция.

4. Artway AV-394

Artway AV-394 с 2 камери

Първото място е заето от автомобилния видеорекордер Artway AV-394. Това устройство има атрактивен дизайн, висококачествен монтаж и разумна цена. Що се отнася до характеристиките на устройството, те са следните:

 1. Голям 3-инчов дисплей за гледане на кадри.
 2. Основна 2-мегапикселова камера с ъгъл на видимост 120 градуса (запис в Full HD).
 3. Камера за задно виждане, устойчива на влага и вода (90 градуса, 480p).
 4. Функция с висок динамичен обхват (по-ниска скорост на затвора).
 5. Поддръжка за microSD дискове (клас 10 включително) с обем 8-32 GB.

DVR има възможност за включване на цикличен режим на запис с продължителност 3, 5 или 10 минути. Устройството има също SOS бутон и HDMI изход за извеждане на видео към телевизор, монитор или друг външен екран.

Основни функции:

 • сензори за движение и удар;
 • високо качество на сглобяване;
 • приятни разходи;
 • защита от влага на допълнителна камера;
 • голям и ярък дисплей;
 • надеждност в работата;
 • качеството на записа е по-добро от основните конкуренти.

Най-добрите DVR с двойни камери за огледало за обратно виждане

Диктофоните ви позволяват да записвате аварийни инциденти и конфликтни ситуации на пътя. Въпреки това, традиционните модели могат да получат много внимание, което много автомобилисти не искат. В този случай DVR-ите под формата на огледала за обратно виждане ще бъдат отлична алтернатива. Разбира се, при по-внимателно разглеждане ще забележите, че имате DVR пред себе си, но без подходящо внимание това не е поразително. Тази опция е подходяща не само за тези, които не искат да раздават присъствието на регистратор в колата, но и за шофьори, които се интересуват от чист вид на интериора на автомобила.

1. Dunobil Spiegel Mercurio

Dunobil Spiegel Mercurio с 2 камери

Отличен външен вид, забележително качество и отлична функционалност - всичко това описва дашмето Spiegel Mercurio от марката Dunobil. Това устройство е направено в метален калъф, което е доста необичайно за този клас. Предният панел на устройството е огледален, а в центъра му има строго 5-инчов сензорен екран. За контрол обаче можете да използвате и механичните бутони в долната част, подписите за които са разположени под екрана.

Висококачественият DVR под формата на огледало за обратно виждане се откроява с добре обмислен интерфейс, който гарантира лекота на работа. От основния екран с едно щракване можете да отидете на изображението от камерите (главното на огледалото и отдалеченото, което може да бъде инсталирано на гърба), архива на материалите, настройките и галерията. Тук можете също да заглушите микрофона и да блокирате рекордера.

Предимства:

 • видеозапис с разделителна способност 2304х1296 пиксела;
 • висококачествени материали за каросерията;
 • цената започва със скромни 91 $;
 • добра огледална повърхност;
 • внимателно управление;
 • има възможност за скрита инсталация;
 • голям и ясен дисплей.

Недостатъци:

 • е възможна неправилна работа при ниски температури;
 • работи малко от вградената батерия (500 mAh).

2.Интего VX-680MR

Intego VX-680MR с 2 камери

ТОП DVR от Intego продължава. VX-680MR наподобява конвенционално салонно огледало. Когато екранът е изключен, отразяващата тъкан на устройството ви позволява да получите същата перспектива и обхват. Когато устройството работи, на потребителя е на разположение 5-инчов дисплей с тъч вход, който също има алтернатива под формата на механични бутони.

VX-680MR ще струва повече от повечето конкуренти. Трябва обаче да се разбере, че това не е само регистратор, а устройство с GPS и радар детектор. Тези характеристики обосновано добавят 42 $.
Регистраторът Intego може да записва видео с HD резолюция в три режима: цикличен, непрекъснат и непрекъснат.

Качеството на дневния видеозапис на DVR е отлично, ясно се виждат регистрационните табели на автомобилите, които карат отпред на разстояние 10-15 метра. През нощта числата често се осветяват и дори HDR функцията не пести от това. Това обаче е често срещан проблем за почти всички устройства.

Сред предимствата си заслужава да се подчертае:

 • отлична функционалност за цената си;
 • качеството на отразяващия слой над екрана;
 • ъгли на видимост и отзивчивост на дисплея;
 • добра самостоятелност;
 • няколко режима на работа на радарния детектор;
 • атрактивен дизайн и лесна работа.

3. Vizant 955NK

Vizant 955NK с 2 камери

Нашите редактори никога не са стигнали до еднозначно мнение за това кое е по-добре да си купите огледален рекордер. Затова в списъка се появи още един интересен модел - Vizant 955NK. Тя се различава от конкурентите по това, че използва 7-инчов дисплей.В рецензиите DVR често се хвалят за това, защото е много удобно да контролирате устройството и да възпроизвеждате заснетите видеоклипове и да гледате през камерата за обратно виждане на голям екран.

Моделът 955NK се предлага с предварително инсталиран навигатор от Yandex. Също така, видеорекордерът има вграден радар-детектор и открива всички популярни системи. В устройството има и други предимства, като например вградени GPS и Wi-Fi модули, както и табла за SIM карта. Рекордерът работи под контрола на операционната система Android, така че можете да инсталирате подходящи приложения върху него. Вярно е, че вградената памет е само 16 GB, а част от съхранението е заета от система със стандартен софтуер.

Предимства:

 • полезен предварително инсталиран софтуер;
 • можете да качите собствен софтуер;
 • проста и надеждна инсталация;
 • разнообразие от безжични модули;
 • дефиниция на популярни радари;
 • огромен 7-инчов екран;
 • поддържа работа в 3G мрежи.

Недостатъци:

 • местоположението на SIM тавата отгоре.

Най-добрият двойна камера dvrs за цена и качество

Комбинацията от атрактивна цена, надеждна конструкция и отлична функционалност не могат да бъдат предложени от всички производители. В бюджетните продукти често се налага да премахвате някои полезни функции или да използвате по-достъпни материали. Топ решенията от своя страна съдържат всичко най-добро, но поради това техният ценови маркер често надхвърля приемливите граници. И ако искате да харчите парите си разумно, тогава ви препоръчваме да се запознаете с три DVR-а с най-добрата стойност на парите.

1. Roadgid CityGo

Roadgid CityGo

И първият в категорията е един от най-добрите регистратори според отзивите на собствениците на автомобили - CityGo от Roadgid. Истинска находка за тези, които живеят в ритъма на голям град. Поляризационният обектив и сензорът Omnivision осигуряват свежи, ярки изображения с висока разделителна способност, оптична стабилизация дори на неравномерни пътища и анти-отблясък.

DVR спестява бюджета на собственика: ще предупреждава за неподвижни камери за контрол на скоростта, специални ленти за обществен транспорт, преминаване отстрани на пътя и превишаване на ограничението за скорост. В настройките можете да изберете дублирането на графични известия чрез глас. Те са доста кратки и информативни, така че водачът ще има време да реагира дори при висока скорост.

Настройките и видеозаписите са лесни за управление от смартфон: рекордерът поддържа WiFi комуникация, е в състояние да прехвърля видео към смартфон чрез специално мобилно приложение.

Предимства:

 • видео запис с висока разделителна способност с резолюция 2880 × 2160 или 1920 × 1080 60 fps;
 • вградена система за предупреждение: предупреждава за заключващи устройства, пресичане на стоп линията, излизане отстрани на пътя или превишаване на скоростта;
 • редовни актуализации на базата на стационарни камери по пътищата на Русия и Европа;
 • включва втора камера и монтажен комплект.
 • помощник за паркиране - когато задейства заден ход, той автоматично излъчва видео от втората камера.
 • WiFI е особено полезен, когато трябва бързо да копирате и препращате видео от DVR.
 • Включва USB за зареждане на телефона и комплект за монтаж с клипове.

Недостатъци:

 • малък дисплей - 2,4 инча, следствие от компактността.

2. Dunobil Chrom Duo

Dunobil Chrom Duo с 2 камери

Вторият в категорията е един от най-добрите регистратори според отзивите на собствениците на автомобили - Dunobil Chrom Duo. Този модел радва със своята компактност и приятен дизайн, който със сигурност ще зарадва много водачи. Основната камера е прикрепена към стъклото със задържана с винт вендуза, а за допълнителната има двустранна лента и винтове (по избор).

Предният панел на устройството е запазен за 3-инчов дисплей и обозначения за шест механични бутона от двете страни (по три от всяка страна). По-долу е слот за micro SD, който ви позволява бързо да получите достъп до карти с памет, но изключва възможността за случайно премахване по време на управление. Отпред има широкоъгълна камера за записване (170 градуса по диагонал), която може да записва FHD видео без разкъсване или в режим на цикли.

Предимства:

 • две отлични камери;
 • мотивирана ценова марка;
 • възможността за цикличен запис;
 • удобни механични бутони;
 • дизайн и размери на корпуса;
 • надеждно закрепване.

Недостатъци:

 • огледален образ от втората камера;
 • средно нощно качество.

3. Artway MD-910 Android 11 в 1

Artway MD-910 Android 11 в 1 с 2 камери

Ако се интересувате от описания по-горе добър видеорекордер от Artway, но искате по-функционално устройство, тогава предлагаме да обърнете внимание на модела MD-910, произведен от същата компания. Тя работи на системата Android и както подсказва името, предлага 11 функции едновременно. Сред тях са основните:

 1. възможност за получаване на повиквания (има слот за SIM);
 2. наличие на постоянен достъп до Интернет;
 3. пълна поддръжка на Play Market за инсталиране на допълнителен софтуер;
 4. функции за възпроизвеждане на видео и слушане на музика;
 5. допълнителна водоустойчива камера с LED-подсветка;
 6. Пълно HD видео запис при 30 fps на основната камера;
 7. вградени Wi-Fi и GPS модули.

Видеорекордерът е оборудван със 7-инчов дисплей с нестандартна разделителна способност 1280х480 пиксела, както и батерия от 600 mAh. Последното е достатъчно за 20 минути работа, което се изисква при спешни ситуации и при демонстрация на кадри пред инспектора.

Предимства:

 • ярък дисплей с голям диагонал;
 • великолепен ъгъл на гледане от 170 градуса;
 • функции на навигатор и FM предавател;
 • стабилна работа на външна GPS антена;
 • GPS сигнал за камери (не радар детектор);
 • поддръжка за карти с памет до 128 GB;
 • възможност за инсталиране на стандартен софтуер за Android.

Недостатъци:

 • лоша чувствителност на сензорния екран.

4. CARCAM COMBO 5S

CARCAM COMBO 5S с 2 камери

В тази категория е представена и марката CARCAM, която вече е срещана при прегледа на DVR. Идеалният продукт на производителя по отношение на съотношението цена-качество е COMBO 5S модел, който предлага не само отлични камери (основната е 4 MP, видео запис с резолюция 2304x1296 пиксела при 30 fps), но има и много полезни опции. Така че, един от най-добрите по отношение на цена и качество DVR може да се похвали с наличието на радар детектор и той заобикаля дори по-скъпите си колеги по отношение на точността. Устройството разполага и със слот за SIM карта в пълен размер, който е необходим за работа с облачната услуга на компанията KARKAM. Други полезни функции включват информация за антизона и времето.

Предимства:

 • прилично качество на видеозапис;
 • добра конструкция на устройството;
 • функция рад-детектор;
 • цена от 126 $;
 • много надеждно закрепване;
 • добра втора камера.

Недостатъци:

 • размерите са някак големи.

Най-добрата камера с двойни камери за тире в премиум сегмента

Притежавате ли престижно превозно средство? Или може би имате впечатляващ бюджет, който може да се изразходва за закупуване на надежден и функционален регистратор? Тогава последните три устройства в нашия голям преглед са точно това, от което се нуждаете. Но трябва да се разбере, че при липса на сериозни заявки за DVR (високо качество на записа, широк зрителен ъгъл, поддръжка с висока разделителна способност и т.н.), изборът на такива устройства няма да се оправдае и трябва да разгледате по-подробно предложените по-рано решения. В противен случай купувайте решения от най-висок клас.

1. BlackVue DR590-2CH

BlackVue DR590-2CH с 2 камери

Южнокорейската марка BlackVue е една от най-дръзките на пазара на преносими автомобили. Именно този производител първи започна да произвежда устройства без дисплей, направени в оригиналната цилиндрична форма. Един от тези модели беше включен в нашата класация на DVR.

Разгледайте внимателно модела, който купувате, защото асортиментът на BlackVue включва и DVR, наречен DR590-1CH. Както подсказва името, това устройство се предлага само с една камера. Но също така струва 1,5 пъти по-евтино.
Рекордерът с преносима външна камера е с компактни размери, така че след правилна инсталация става почти невидим.От едната страна на устройството има конектори за захранване, свързващи допълнителна камера и GPS, както и слот за microSD и бутон за форматирането им.

Удобно е, че можете да смените картата с памет само след като изключите захранващия кабел, тъй като тя е притисната към защитния капак, зад който се намира тавата. По този начин потребителят няма да може да изтрие случайно запис от устройството, ако е изваден неправилно. Други предимства на BlackVue DR590-2CH включват надежден монтаж и възможност за завъртане на всяка от цялостните камери.

Предимства:

 • отлично качество на сглобяване;
 • външен GPS може да бъде свързан;
 • компактен размер;
 • отлична фоточувствителна матрица Sony Starvis;
 • надеждно закрепване;
 • устойчив на замръзване суперкондензатор;
 • впечатляваща функционалност.

Недостатъци:

 • за цената му можеше да бъде включен GPS.

2. Neoline G-Tech X53

Neoline G-Tech X53 с 2 камери

Второто място зае едно от най-добрите DVR с две външни камери - Neoline G-Tech X53. Този модел се появи на пазара в средата на 2017 г. и досега практически няма достойни конкуренти. Устройството радва с много предимства, сред които могат да се отбележат 5 основни:

 1. GPS / ГЛОНАСС.
 2. Модулен дизайн.
 3. Wi-Fi (контрол чрез мобилен софтуер).
 4. Поддръжка за карти с памет до 64 гигабайта.
 5. Добри камери, които записват Full HD видео при 30 fps.

Струва си да изберете G-Tech X53 DVR, дори ако стелтът е важен за вас. Всяка от камерите на устройството е с компактни размери и те са свързани към отделен контролен блок, който може да бъде скрит от любопитни очи. В този случай рекордерът се захранва не от запалката, а от мрежата. Остава правилно да скриете проводниците и сте готови.

Предимства:

 • напълно модулен дизайн (включително отделен микрофон);
 • достатъчно високо качество на записа на основната камера (Full HD резолюция);
 • наличие на GPS, GLONASS, както и Wi-Fi модул за безжична връзка;
 • високо качество на сглобяване и атрактивен дизайн;
 • впечатляващ комплект за доставка;
 • устойчив на замръзване;
 • отлично качество на дневна и нощна стрелба.

Недостатъци:

 • посредствено изпълнение на допълнителната камера.

3. IROAD X9

IROAD X9 с 2 камери

Корейската компания IROAD е един от най-интересните регистратори на пазара. Това не е бюджетна марка, но характеристиките на нейните продукти са напълно съвместими с тяхната стойност. И така, отличен GPS-видео DVR с лесно запомнящо се име X9 може да се похвали с IMX291 сензор (основна камера) с резолюция 2.13 MP, ъгъл на видимост от 150 градуса и нощен режим.

Допълнителна оптика в DVR също се произвежда от Sony. В същото време както предната, така и вторичната камера могат да записват видеоклипове в Full HD (30 fps).

Следеният DVR радва със стилен външен вид, за който производителят дори получи няколко престижни награди и безупречна сглобка. Рекордерът е прикрепен към стъклото с помощта на двустранна лента (на подвижна платформа). Хубаво е, че IROAD X9 има Wi-Fi модул. Но, както при другите модели на производителя, той е външен.

Предимства:

 • микро SD поддръжка до 128 GB;
 • някои от най-добрите камери сред записващите;
 • можете да се свържете със смартфон чрез Wi-Fi;
 • гнездо за свързване на външен GPS модул;
 • възможност за завъртане на основната камера;
 • удобен и скрит монтаж;
 • добра устойчивост на замръзване.

Недостатъци:

 • не е включен захранващ кабел от запалката;
 • въпреки възможностите, цената на устройството е надценена.

Кой DVR с 2 камери да изберете

Изискванията на водачите за автомобилна електроника се различават значително в зависимост от марката, бюджета и личните предпочитания на автомобила. Ето защо, имайки предвид най-добрите DVR-та с две камери, не бихме се осмелили да препоръчаме конкретен модел. Що се отнася до класа, за максимален стелт трябва да изберете модели под формата на огледала за обратно виждане. Но ако тази опция не ви подхожда, тогава можете да закупите DVR без екран, който също може да бъде скрит добре. Максимум функции, включително Wi-Fi, GPS и поддръжка за големи карти с памет, ще се предлагат от премиум рекордери.Ако нямате пари за закупуване на такива устройства, тогава изберете нещо от бюджетния сегмент или категория с модели, които имат идеално съотношение цена-качество.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони