13 най-добри all-in-one за 2020 г.

Напоследък устройства като моноблокове набират популярност. Те могат да бъдат намерени в офиси, супермаркети, образователни институции и, разбира се, апартаменти. Защо това устройство е толкова търсено? Факт е, че моноблокът е монолитна структура, която комбинира както „хардуер“, така и екран. Освен това последното може да бъде сензорно, което е удобно за приемни, магазини, дизайнери и т.н. И ако се интересувате от закупуване на такова устройство, тогава сме готови да ви представим най-добрите моноблокове, които трябва да изберете в зависимост от вашия бюджет и нужди.

Най-добрите евтини многофункционални устройства за офиса и дома

Всичко в офиса и за домашна употреба не изисква непременно първокласен екран за калибриране или усъвършенстван хардуер. Такива устройства трябва да се справят с прости задачи като работа с текстови документи, възпроизвеждане на видеоклипове, попълване на бази данни, сърфиране в Интернет или чат в Skype. Но трябва да разберете, че в приложенията, които изискват големи ресурси, такива модели не могат да осигурят достатъчно мощност, така че за тях си струва да се сдобият с решения, които са по-скъпи и по-продуктивни.

1. Lenovo V530-22

Lenovo V530-22 лента за бонбони

Първото устройство от нашия списък е идеално за тези, които търсят бонбони от 420–560 $ с отличен дизайн и балансирано "пълнене". В зависимост от избраната модификация, Lenovo V530-22 може да бъде оборудван с един от три процесора:

 1. Core i3-8100
 2. Core i3-8100T
 3. Core i5-8400T

Буквата Т в имената на процесора означава намалено разсейване на топлината, което може да бъде важно при активното използване на моноблокове. В същото време графичното ядро ​​във всички посочени "камъни" е едно и също - Intel 630.

Екранът е в един от най-добрите бюджетни моноблоци от ТОП 21,5-инчовите (Full HD, матов). В зависимост от модификацията, тя може да бъде направена с помощта на TN или IPS технологии. Ако не е необходимо да пестите пари, тогава препоръчваме втория вариант, при честа употреба очите ви няма да се уморят толкова.

Предимства:

 • Опции със и без система.
 • Избор на множество процесори.
 • Страхотна графика от Intel.
 • Първокласен дисплей (ако IPS).
 • Избор от 4 или 8 GB RAM.

2. HP ProOne 440 G3

HP ProOne 440 G3 All-in-One

Обикновено моноблоците за офиса и дома са оборудвани с екрани с диагонал 21,5 инча. Това е точно размерът на екрана на всички устройства от тази категория, с изключение на HP ProOne 440 G3. Той разполага с 23,8-инчов IPS дисплей с матово покритие и FHD резолюция. Всеки, който избере HP AiOs за дома, хвали външния им вид. ProOne 440 G3 не прави изключение, изглежда просто невероятно.

Що се отнася до параметрите, те зависят от избраната модификация. В продажба има версии с процесори от Celeron G3990T до Core i5-7500T. Графиката в повечето случаи е вградена, но можете да закупите и конфигурация с GeForce 930MX. Но RAM паметта винаги е инсталирана само 4 GB и ако имате нужда от повече, ще трябва да закупите RAM лента.

HP ProOne 440 G3 има някои оплаквания към периферни устройства. Първо, лъскавата мишка и частично лъскавата клавиатура са много лесни за събиране на пръстови отпечатъци и прах. Второ, желанието да направи клавиатурата компактна принуди производителя да компресира клавишите по всякакъв възможен начин, така че определено трябва да свикнете да го използвате. Но има мултимедийни бутони и можете да регулирате силата на звука дори без клавиша Fn.

Предимства:

 • Много бърза работа.
 • Висококачествен монтаж и части.
 • Няколко конфигурации, от които да избирате.
 • Атрактивен дизайн.
 • Доста висококачествен звук.
 • Една от най-добрите IPS-матрици в класа.

Недостатъци:

 • Пълната клавиатура е така.

3. Acer Aspire C22-865

Моноблок Acer Aspire C22-865

Едно от най-добрите евтини all-in-one в класацията е отличният Acer Aspire C22-865.

Ако сте загрижени за вашата безопасност, тогава ще ви хареса опцията на производителя да премахне уеб камерата. Поради това потребителят може да инсталира не само строго в центъра, но и навсякъде отляво или отдясно.

Един от основните недостатъци на мониторинга на моноблока според отзивите на клиентите е пълната периферия. Да, имаме бюджетно решение, но за същите цени конкурентите могат да предложат клавиатура, на която е приятно и удобно да се въвеждат големи количества текст. Тук всичко е различно, така че е вероятно да искате да закупите нещо отделно за Acer Aspire C22-865 (препоръчваме безжични комплекти).

Оборудването на това устройство е доста типично за цената му. Така че, мобилен i3-8130U или i5-8250U може да се използва като процесор тук. RAM паметта в Aspire C22-865 е налична в 4 или 8 GB (в зависимост от модификацията) и може да бъде разширена до 16 гигабайта. Графиката в устройството е само вградена (HD 620 от Intel).

Предимства:

 • Стабилна конструкция.
 • Матово покритие на екрана и цветопредаване.
 • Умен процесор.
 • Добро разнообразие от интерфейси за връзка.
 • Бързо SSD съхранение.

Недостатъци:

 • Периферията не е най-удобната.

4. HP 200 G3

HP 200 G3 всичко в едно

Първото място в бюджетния сегмент заема друг популярен моноблок от HP - моделът 200 G3. За основната версия на това устройство ще трябва да плащате само 364 $... Ако дадете малко повече пари, можете да получите IPS или VA матрица. Диагоналът и разделителната му способност обаче ще бъдат същите като при модификацията с TN екран (21,5 инча, Full HD).

За по-големи спестявания препоръчваме да изберете HP 200 G3 без ОС. Ако не искате сами да инсталирате системата, тогава в реда на HP All-in-One има опции с предварително инсталиран Windows 10 (Pro или Home).

Най-простата конфигурация на 200 G3 включва процесор Pentium Silver J5005 и 4 GB RAM. Заедно с графичната графика на Intel UHD 605 получаваме типично офисно решение за тези, чиито задължения не надхвърлят работата с Microsoft Word / Excel, изпращане на писма и извършване на разговори чрез IP телефония. Ако купувате компактен „всичко в едно“ за вашия дом, тогава сред наличните решения трябва да изберете решение с мобилни „камъни“ Core i3 или Core i5 от осмо поколение.

Предимства:

 • Отлична корпоративна идентичност.
 • Елегантна и стабилна стойка.
 • Богата IPS-матрица.
 • Перфектен за офис задачи.
 • Камерата се прибира в тялото.
 • Стационарен PSU от преносими компютри на HP.
 • Случаен корпус (лесен за разглобяване).
 • Идеален за офис задачи.

Най-добрите моноблокове за цена и качество

Как да не харчите прекалено много пари, но и да не купувате лошо оборудване, което бързо може да се провали или просто да разочарова по време на работа? Това е доста труден въпрос, но вместо да му отговорим, решихме да предложим отлични моноблокове по отношение на съотношението цена / качество. И трите моноблока, представени по-долу, заслужават вашето внимание, независимо от вида дейност. Те се вписват перфектно в офис пространството и са идеални за домашна употреба. Те могат да бъдат посъветвани както за бизнесмени, така и за студенти. Освен това всички устройства лесно ще оправдаят парите, изразходвани за тях.

1. HomeNET-X730

12

Модерен професионален компютър в калъф (моноблок), произведен по технология три в едно. HN-X730 има минималистичен дизайн. Сглобяването на устройството е направено на най-високо ниво, а ефективната охлаждаща система се характеризира с минималното ниво на шум дори при натоварване.

За да се осигури висока стабилност на компютъра, отворите на охлаждащата система са разположени в задната част на дъното, на задния капак на капака и в горната част.

Производителността на моноблока HomeNET е достатъчна за изпълнение на всяка задача - от въвеждане и редактиране на големи таблици, до работа със снимки и видеоклипове.Това се улеснява по-специално от доброто цветопредаване на монитора.

Ако е необходимо, потребителят може да надгражда: добавяне на памет, разширяване или замяна на твърд диск на SSD, инсталиране на видеокарта и т.н.

С Quad HD технология и 27-инчов 2K матов IPS панел зад „всичко в едно“ можете да работите в офиса, у дома или да играете. Вярно е, че във втория случай основната конфигурация не е достатъчна, така че ще трябва да поръчате продуктивен процесор и да инсталирате допълнителна видеокарта.

Предимства:

 • SSD 512 Gb, инсталиран в PCI-Express M.2 слота;
 • пространство за допълнителен SSD или HDD с интерфейс SATA III;
 • поддръжка за видеокарти;
 • сменяем процесор;
 • добро цветопредаване;
 • удобна стойка;
 • ниска цена.

2. Lenovo IdeaCentre AIO 520-27

 Lenovo IdeaCentre AIO 520-27 бонбони бар

В тази категория едно от най-добрите решения са моноблокове от Asus и Lenovo. Но първите вече заемат водещите места по отношение на броя на продажбите и ни се струва, че купувачите от Китай са незаслужено лишени от внимание.

Моноблок IdeaCentre AIO 520-27 предлага перфектната комбинация от цена и производителност. Тук е инсталиран 27-инчов екран, чиято резолюция може да бъде FHD или QHD. В зависимост от избраната модификация, той може да бъде доставен с процесори от 7 или 8 поколение, вариращи от Core i3 до Core i7. Графиката е вградена тук и устройството може да съдържа 8 или 16 GB RAM, като последната опция е максималната за IdeaCentre AIO 520-27. Тук има дори оптично устройство, дори и да не се нуждаят от много.

Предимства:

 • Голям екран с добро калибриране.
 • Система инсталирана на SSD
 • Оптималното "пълнене" за цената.
 • Елегантен външен вид.
 • Отличен набор от интерфейси за връзка.
 • Поддържа Intel Optaine Technology.

Недостатъци:

 • Достатъчно големи размери.

3. DELL OptiPlex 7460

DELL OptiPlex 7460 All-in-One

Това, което не може да се отнеме от компанията DELL, е възможността да се направи много стилно оборудване. Един от най-добрите „всичко в дома“ по отношение на надеждността и качеството, наречен OptiPlex 7460, отлично потвърждава това твърдение. Да, това е преди всичко търговско решение, но обикновените потребители също ще го харесат. Моноблоковият екран с добра комбинация от цена и качество е направен по IPS технология. Размерът и разделителната способност са съответно 23,8 инча и 1920 × 1080 пиксела. В зависимост от конфигурацията, видеокартата тук може да бъде интегрирана (UHD 630) или дискретна (GeForce GTX 1050).

В зависимост от вашите нужди, можете да изберете OptiPlex 7460 с предварително инсталиран Linux или Windows. Последното е само във версия Professional.

Устройството е добре изградено и изглежда страхотно. Около моноблочния екран почти няма рамки, ако не вземете предвид широкия панел в долната част. Поради това уеб камерата стърчи от върха тук. Това решение е не само практично, но ще се хареса и на тези, които са загрижени за личния си живот. И накрая, функционалността на стойката предлага няколко степени на свобода при регулиране на дисплея.

Предимства:

 • Луксозен външен вид.
 • Включени са удобни периферни устройства.
 • Отличен IPS екран (опция 4K) с добри ъгли на видимост.
 • Elegance.
 • Прибираща се уеб камера.
 • Лесен достъп до хардуер.
 • Много интерфейси (включително Thunderbolt 3).

Недостатъци:

 • Шум забележимо при натоварване.

4. Acer Aspire S24-880

Моноблок Acer Aspire S24-880

Красив, компактен и добре изграден. Това може да се каже за почти всички моноблокове Dell и Acer. Размишлявайки дълго време за това кой производител да включи в категорията на най-добрите устройства по съотношение цена / качество, решихме да добавим две наведнъж. Ако по някаква причина описаното по-горе решение от американски производител не ви подхожда, обърнете внимание на конкурент от Тайван.

Когато за първи път погледнете Aspire S24-880, потребителят може лесно да го обърка с обикновен монитор. Единственото, което се откроява в устройството, е по-масивната стойка, в която е концентриран целият „хардуер“. И ето, между другото, много добре:

 1. Intel Core i5-8250U или Core i7-8550U;
 2. 4 или 8 гигабайта RAM;
 3. добра графика от Intel - Graphics 620.

Стойката съдържа всички необходими интерфейси.Отзад има място за двойка HDMI изходи, жак за зареждане, стандартен USB порт (3.0) и RJ-45 конектор. От лявата страна има още два USB-A, бутон за захранване, четец за карти и един USB-C. Отдясно, в отлична лента за бонбони за работа и офис, има само екранен бутон, 3,5 мм жак за слушалки / микрофон и USB Type-A, но вече 2.0. Стойката също има безжична подложка за зареждане.

Предимства:

 • Фин изискан дизайн.
 • Висока производителност.
 • Много висококачествен стерео звук и субуфер.
 • Лесен за надграждане.
 • Охлаждащата система е много тиха.
 • Наличие на безжично зареждане за телефони.
 • Отличен 24-инчов IPS екран.
 • Производителност с Intel Optane.

Недостатъци:

 • Няма начин да регулирате височината.
 • Бавен и шумен твърд диск.

Най-добрите геймърски моноблоци

Разбира се, много геймъри, след като попитат „кой бонбон е по-добре да закупите за игри“, ще ви гледат само с недоволство. Всъщност такива устройства ще струват повече от подобен монтаж, а максималната им производителност е малко ограничена. Но все пак много геймъри предпочитат точно такива опции, тъй като имат важно предимство - почти пълното отсъствие на проводници и компактност. Всъщност ние имаме пред себе си един вид междинна връзка между геймърски компютър и геймърски лаптоп. Диагоналът на екрана на такива моноблокове е достатъчно голям за удобни игри и при желание те могат лесно да бъдат преместени в друга стая.

1. ASUS Zen AiO ZN242IF

Моноблок ASUS Zen AiO ZN242IF

Първият в категорията е добър бонбон бар за игри от ASUS. Тази марка е добре позната на потребителите за висококачествени геймърски лаптопи. Производителят свърши добра работа с решения „всичко в едно“, подходящи за игри. Тук обаче няма еднакво продуктивен „хардуер“, тъй като поради дизайнерските характеристики би било трудно ефективно охлаждане. Въпреки това, като се вземе предвид изборът на 23,8-инчов Full HD екран, инсталираното "пълнене" е напълно достатъчно за всички съвременни игри:

 1. Intel Core i3-7300 или i5-7300HQ;
 2. NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB;
 3. 8 гигабайта RAM.

В рецензиите на лентата за бонбони потребителите отбелязват, че понякога се налага да намалите настройките до ниски. Въпреки това, най-често всичко работи при средна или дори висока при FHD резолюция. Между другото, дисплеят тук е ярък и сочен, а минималните му рамки ви позволяват да се потопите в цифровото съдържание още повече. Ако е необходимо, можете да изберете модификации с сензорен екран. Но периферните устройства са безжични във всички случаи и няма оплаквания за тяхното качество.

Предимства:

 • Почти безшумно охлаждане.
 • Приличен външен вид.
 • Мощен хардуер.
 • Оптимално изпълнение.
 • Качеството на клавиатурата и мишката.
 • Тиха система за охлаждане.
 • Диагонално и екранно покритие.

Недостатъци:

 • Без регулиране на височината

2.HP Envy 27-b200ur (4JQ63EA)

Candy бар HP Envy 27-b200ur (4JQ63EA)

Прегледът продължава с популярния all-in-one със 128 GB SSD и 1 TB твърд диск - HP Envy 27-b200ur. Той разполага с премиум 27-инчов QHD IPS панел с чист, тънък панел. Поради това уеб камерата на устройството е скрита в калъфа (можете да го получите с леко движение в горната част на екрана).

За разлика от предишния модел, целият хардуер на HP Envy 27-b200ur е концентриран в стойката си. Но изглежда стилно и кокетно, само допълва отличния външен вид на устройството, а не го влошава.

Стилен дизайн прави устройството перфектно не само за дома, но и за офиса. В същото време пакет от GTX 1050, i5-8400T и 8 GB RAM е готов по всяко време, за да превърне отличен работен инструмент в игрален моноблок. Между другото, цялостната мишка и клавиатура са идеални за всяка задача, включително за игри, защото производителят е намерил перфектния баланс между строг външен вид, ергономичност и функционалност.

Предимства:

 • Голям и висококачествен екран.
 • Отлично игрово представяне.
 • Камерата лесно се скрива в калъфа.
 • Готини маркови периферни устройства.
 • Мощен хардуер.
 • Страхотен звук с технологията Bang и Olufsen.
 • Дискретен, но зашеметяващ дизайн.

Недостатъци:

 • Висока цена от 1722 $.

Най-доброто „всичко в себе си“ за фотографи и дизайнери

Ако редактирате снимки, редактирате видеоклипове, рисувате или разработвате дизайн, тогава качеството на екрана е важно за вас преди всичко в лентата с бонбони. Точността на цветово възпроизвеждане на такова устройство играе основна роля, тъй като всякакви отклонения ще повлияят на резултата от работата и клиентът няма да получи необходимото. И всички устройства по-долу се отличават с отлични дисплеи и перфектно оборудвани компоненти. По отношение на размера на екрана всички устройства са равни, тъй като 27 инча се счита от повечето дизайнери и редактори за най-добрият диагонал за работа.

1. Apple iMac (Retina 5K, 2017)

 Apple iMac (Retina 5K, 2017) all-in-one

Обновеният Apple iMac за 2017-та година на излизане навън се различава малко от предишното поколение, което беше пуснато през 2012 г. И това не е лошо, защото първоначално производителят излезе с отличен дизайн, който остава актуален и до днес. Вътре устройството се промени значително, като получи процесор Intel от серия 7, който в зависимост от модификацията може да принадлежи към линията Core i5 или i7. Също така един от най-добрите в своята категория моноблокове може да бъде оборудван с няколко опции за видео адаптери, вариращи от вградени и завършващи с Radeon Pro 580.

В горната конфигурация Apple iMac е оборудван с 64 GB RAM. За да спестите пари, можете да изберете версия с 8 гигабайта RAM памет, защото е доста лесно да я разширите сами. Fast Fusion Drive управлява устройството, получено от 1 TB в базата до 2 TB в първокласната конфигурация. И въпреки че показателите за скоростта им са по-ниски от добрите SSD, потребителят е малко вероятно да се оплаче от скоростта на „всичко в едно“. И със сигурност не могат да възникнат оплаквания относно Magic Keyboard и Magic Mouse. Компактността, страхотният дизайн и отличната ергономичност са качествата на периферните устройства на Apple, които само няколко могат да съвпадат.

Предимства:

 • Цветово предаване на IPS екран
 • Продуктивен хардуер.
 • Тиха система за охлаждане.
 • Бързо съхранение.
 • Лесна за разширяване на RAM памет.
 • Ясен и силен звук.
 • Перфектната комбинация от цена и функции.
 • Отлични периферни устройства.
 • Удобство на операционната система.

Недостатъци:

 • Прекалено големи рамки.
 • Висока цена.
 • В клавиатурата няма цифров блок.

2. ASUS Zen AiO Z272SD

Моноблок ASUS Zen AiO Z272SD

Искате ли нещо по-евтино и в Windows? Тогава препоръчваме да закупите мощен сензорен моноблок Zen AiO Z272SD. Устройството радва с добър външен вид, който разпознава собствените характеристики на ASUS и отлична производителност. Като процесор производителят избра 8-то поколение Intel Core i7 (i5 в по-младата версия), допълвайки го с GTX 1050 карта с 4 гигабайта видео памет. В този случай целият "хардуер" е скрит в стойката. Поради това тя изглежда достатъчно масивна, че не всеки ще я хареса от дизайнерска гледна точка, но охлаждащата система работи добре.

Стойката на моноблока ACUS има място за безжично зареждане на телефона. Това е приятен бонус за цената му, който ви позволява да не носите захранване за работа или е по-удобно да презареждате смартфона си у дома.

Дисплеят в прегледания модел има резолюция 4K или Full HD, ако сте избрали по-достъпна модификация. В същото време имайте предвид, че сензорният екран на лентата с бонбони е опция, но опцията е доста полезна и не препоръчваме да я изоставяте. Удобно, Zen AiO Z272SD ви позволява да регулирате не само ъгъла на наклона на дисплея, но и неговата височина. Освен това, ако е необходимо, мониторът може да се завърти наляво или надясно, без да се движи самата стойка. Звукът, представен от 4 високоговорителя с обща мощност 16 W от добре известната марка Harman Kardon, няма да разочарова купувачите.

Предимства:

 • Добре проектиран дизайн.
 • Добро представяне.
 • Страхотно звучене.
 • Няколко модификации, от които да избирате.
 • Обширна функционалност.
 • Безжична подложка за зареждане
 • Качество на екрана за калибриране
 • Отлична чувствителност на екрана.
 • Умерен разход.

3. Apple iMac Pro (Retina 5K, 2017)

Apple iMac Pro (Retina 5K, 2017) all-in-one

Прегледът е завършен от друга лента за бонбони от Apple със средна цена от над 5000 долара. В модификацията от най-горния край устройството може да се похвали с:

 1. екран с резолюция 5120 на 2800 пиксела;
 2. 8-ядрен процесор Intel Xeon W-2195;
 3. Графична карта на AMD RX Vega 64;
 4. 64 гигабайта RAM.

Качеството на сглобяване на iMac Pro е на традиционно високото ниво за Apple, а дисплеят на устройството просто не знае еднакво по наситеност, яркост и точност на цветовете. Приятният тъмен цвят на калъфа, който се предлага само за тази версия, също е приятен. По принцип такъв моноблок се купува за професионална работа (редактиране на видео, работа с 3D графика), тъй като цената му наистина не е достъпна за всички.

Предимства:

 • Обеми RAM и ROM.
 • Перфектна IPS-матрица.
 • Цветът на устройството и периферните устройства.
 • Удобство на клавиатурата.
 • Висока производителност, с марж за много години.

Недостатъци:

 • Впечатляваща стойност.

Коя компания е по-добър моноблок

Просто е невъзможно да се каже еднозначно кой от моноблоковете е по-добре да изберете. Всеки потребител има свои предпочитания и задачи, за които са подходящи различни устройства. Така че за фотографи, блогъри и дизайнери са подходящи продуктите на Apple или добрата алтернатива на Windows под формата на AiO Z272SD. Геймърите също могат да изберат добра лента за бонбони от ASUS или аналог от HP. Искате ли нещо евтино, но висококачествено и продуктивно? След това разгледайте решения от Lenovo и Acer.

Един коментар към записа „13 най-добри all-in-one за 2020 г.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони