Класиране на най-добрите електрически косачки за 2020 г.

Електрическите косачки са много популярни в днешно време. Което не е изненадващо - те са по-евтини от бензиновите и много по-компактни, по-леки, което прави работата с тях възможно най-удобна и опростена. Следователно пазарът е залят от най-различни модели, поради което изборът на подходящия не винаги е лесен. Как да не се объркаме в такова изобилие от технологии? Специално за такъв случай нашите експерти съставиха рейтинг на най-добрите електрически косачки - ръчни, самоходни и колесни. Благодарение на това всеки читател ще може да избере модел, който да му подхожда по отношение на мощност, цена и функционалност.

Най-добрите електрически ръчни косачки

Ръчните косачки - или тримери - са най-евтиният вариант. Идеален за косене на тревни площи в трудни, неравномерни зони. Те позволяват да се подредят нещата с точност на бижута - между леглата или овощните дървета. Можете самостоятелно да поддържате желаната височина и да режете тревата под прав ъгъл. Но има и недостатъци. В крайна сметка трябва да го държите в балдахин, поради което потребителят се уморява доста бързо. Освен това височината трябва да се регулира независимо, така че далеч не е възможно веднага да косите цялата трева на тревата еднакво, без разлики.

1. Тример Huter GET-600

електро тример Huter GET-600

Ако търсите евтина ръчна електрическа косачка, разгледайте по-подробно този модел. Високата скорост на косене - до 11 хиляди оборота в минута - ви позволява точно да косите трева, включително доста жилави плевели. Ширината на косене от 32 см спестява много време - дори доста голяма площ може да се обработва сравнително бързо. Мощността на двигателя от 600 вата ви позволява да ускорите линията до висока скорост, напълно отрязвайки всяка трева - няма да ви се налага да преминавате през нея отново. Д-образната дръжка осигурява високо ниво на комфорт при работа. Тъй като палубата и тялото са изработени от пластмаса, теглото на косачката е значително намалено. Това е много важно за ръчните модели - всеки излишен сто грама води до това, че потребителят се уморява по-бързо. Накратко, това е наистина висококачествена ръчна електрическа косачка, която всеки собственик ще хареса.

Предимства:

 • Леко тегло.
 • Голяма мощ.
 • Лесно се почиства от трева.
 • Достъпна цена.

Недостатъци:

 • Вибрира доста силно по време на работа.

2. Тример BLACK + DECKER STC1820

електро тример BLACK + DECKER STC1820

Това е отлична ръчна косачка с батерия.
Ножът се върти със скорост до 7400 оборота в минута, като коси трева и дори клони чисти. В същото време ширината на косене е 28 сантиметра - от една страна, това ви позволява бързо да изчистите площта, а от друга, да работите много внимателно, без да отрежете излишъка. Хубаво е, че моделът е оборудван с батерия, която ви позволява да работите автономно известно време, без да сте свързани към електрическата мрежа. С всички тези предимства тримерът тежи само 2,6 килограма, което прави работата много лесна и удобна. Не е изненадващо, ако съдим по отзивите, потребителите на косачки не трябва да съжаляват за тази покупка.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Функция за освобождаване на линия
 • Вградена батерия.
 • Ниско тегло.

Недостатъци:

 • Доста високо ниво на шум.

3. Тример AL-KO 112924 BC 1200 E

електро тример AL-KO 112924 BC 1200 E

Евтин, но изненадващо мощен модел, който заслужава място в класацията на най-добрите косачки. С тегло 5,1 килограма, той е с мощност 1200 вата. Следователно, дори дебелите плевели няма да устоят на този тример. Освен това осигурява добра ширина на рязане от 35 сантиметра. Разбира се, това е чудесна икономия на време - доста голяма площ може да се почисти за няколко преминавания. Възможността за инсталиране на тример за жив плет допълнително повишава функционалността, което прави модела незаменим инструмент за опитния градинар. Сгъваемата дръжка е регулируема по височина, което дава възможност на всеки потребител да я регулира за себе си. Надземният дизайн на двигателя осигурява максимален комфорт при работа благодарение на отличната ергономичност. Така че е безопасно да се каже, че това е една от най-добрите електрически косачки в бюджетния сегмент.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Два режима на работа.
 • Добро качество на изграждане.
 • Ниска цена.

Недостатъци:

 • Неудобен превключвател на режима.

Най-добрите самоходни електрически косачки

Самоходна електрическа косачка за трева е добър избор, ако трябва редовно да работите в просторни зони. Той има вграден мотор и се движи самостоятелно - потребителят трябва само да го следва, като насочва курса и решава къде трябва да отиде, за да коси тревата възможно най-гладко. Вярно, тук има недостатъци. Първо, цената е доста висока. Второ, те са подходящи само за плоски тревни площи - ако има неравности, височината на тревата ще бъде неравна, което ще се отрази негативно на външния вид на обекта. Все пак те са много популярни сред експертите. Затова определено си струва да включим няколко модела в нашия преглед.

1. Makita ELM4613

Electro Makita ELM4613

Ето може би най-добрата самоходна косачка в нашия преглед. Ширината му на рязане е много голяма - 46 сантиметра, така че дори и най-просторната зона да бъде ефективно обработена в няколко преминавания. В същото време обемът на уловителя за мека трева е цели 60 литра - повече от достатъчен, за да обработите огромна тревна площ, без да прекъсвате работата по почистване на торбата. Ако обаче не е необходимо да събирате трева, винаги можете да изберете режима на изхвърляне на трева обратно. Можете да инсталирате мулчиращ прикачен файл, благодарение на който работата ще стане още по-лесна и по-ефективна. Мощността на косачката е 1800 вата, което е един от най-добрите показатели днес. Моделът достига скорост до 3,6 километра в час, което допълнително увеличава производителността. С всичко това, косачката тежи сравнително малко - само 27 килограма. Следователно собственикът може да бъде сигурен, че няма да има излишни проблеми по време на транспортиране и товарене.

Предимства:

 • Висока производителност.
 • Голям обем на колекция.
 • Лесно регулиране на височината
 • Значителна ширина на рязане

Недостатъци:

 • Слаб моторен вал.

2. Монферме 25197М

Electro Monferme 25197M

Ако търсите мощна, лесна за използване косачка с големи колела, тогава може би този модел ще бъде добра покупка. Тя има доста голяма ширина на косене - около 40 сантиметра. Така че производителността значително се увеличава - дори рязането на голяма площ не отнема допълнително време. Нарязаната трева се сгъва в кутия за събиране, която може да побере до 40 литра - много добър показател. В допълнение, мощността е 1000 вата - дори твърдата трева, плевелите и малките храсти няма да устоят на тази косачка. Хубаво е, че обхватът на височините на косене е доста голям - можете да зададете индикатора от 30 до 85 милиметра - това ще отговаря на всеки потребител. Колелата са изработени от висококачествена пластмаса - диаметърът на задната част е 18 см, а диаметърът на предната част е 15 см, което гарантира добра способност за преминаване в напречно състояние. Е, благодарение на теглото от 16,7 килограма, собственикът няма проблеми с транспортирането на оборудване.

Предимства:

 • Удобно управление.
 • Страхотен дизайн.
 • Тиха на работа.
 • Коси тревата ефективно.

Недостатъци:

 • Не много висока мощност.

3.greenworks 2502907 60V 46cm GD60LM46SP

електрооборудване 2502907 60V 46cm GD60LM46SP

Искате ли да купите електрическа косачка, която е лесна за употреба и ви позволява да разчиствате големи тревни площи? Тогава няма да останете разочаровани от този модел. Едно от важните предимства е наличието на 4 A * h батерия. Следователно можете да работите автономно за доста дълго време, без да се свързвате с мрежата, което е много удобно и ви дава максимална свобода на действие. Височината на косене в косачката е лесно регулируема и може да бъде от 15 до 80 милиметра, така че всеки потребител да може да избере този, който му е подходящ. Удобно е, че можете да решите къде ще бъде хвърлена отрязаната трева - назад, настрани или в кутията за събиране. Обемът на последния, между другото, е доста голям - 55 литра. Така че, дори и да се наложи да работите на голяма площ, не е нужно да прекъсвате, за да изпразите торбата.

Предимства:

 • Батерия с голям капацитет
 • Голяма гама от височини на тревата.
 • Просторен ловец на трева.
 • Има функция за мулчиране.

Недостатъци:

 • Само една скорост.

Най-добри колесни електрически косачки

Много експерти смятат, че колесните косачки за трева представляват добър компромис между ръчни и самоходни. От една страна, те са по-леки от втората. От друга страна, те дават възможност за косене на трева на големи площи, без да изпитват и най-малък дискомфорт - в края на краищата косачката не трябва да държи навес. Освен това те имат сравнително ниска цена. Вярно, те работят добре само на нива на тревни площи, но перфектно издържат на зададената височина на среза на тревата.

1. KRÜGER ELMK-1800

електрическа косачка KRÜGER ELMK-1800

Електрическата косачка Kruger е компактен и лек модел с ниско тегло 10,5 кг. Устройството е с мощност до 1800 W, така че лесно и бързо се справя със задачите. Дръжката може да се регулира по височина, за да отговаря на височината на оператора. Дръжката абсорбира и вибрациите, което увеличава комфорта на работа на електрическата косачка Kruger.

Режещият елемент е метален нож, ширината на скосяването е 32 см с височина на рязане 20-60 см. Устройството обработва области с впечатляващи размери, докато боклукът попада в просторна тревна машина с обем 30 литра.

Предимства:

 • широк диаметър на колелото;
 • не се забива в гъста трева, не оставя забележими следи по тревата;
 • достъпна цена;
 • термична защита на двигателя.

Недостатъци:

 • диапазонът ограничава дължината на жицата.

2.зелени конструкции 2502207 1200W 32см

електрооборудване 2502 207 1200W 32см

Тази много удобна и лесна за употреба колесна косачка е подходяща както за начинаещия потребител, така и за опитния. Той може да се похвали с 1200 вата мощност, което гарантира надеждно рязане дори на стара трева. Ножът се върти с скорост до 3600 об / мин и подрязва тревата спретнато на височина от 20 до 60 милиметра. Може да се хвърли в уловителя на трева (обемът му е 25 литра) и обратно. Много потребители обичат функцията за мулчиране, което прави градинарството още по-лесно. Регулирането на височината на дръжката позволява на хора с различна височина да работят удобно с косачката.

Предимства:

 • Достъпна цена.
 • Малък размер.
 • Леко тегло.
 • Висока производителност.

Недостатъци:

 • При някои модели се губи височината на рязане на тревата.

3. GARDENA PowerMax 1400/34

електро GARDENA PowerMax 1400/34

Не сте сигурни как да изберете добра косачка, лека и добра производителност? Вероятно ще сте доволни от този модел. Тя има ширина на косене от 34 сантиметра, така че косене на тревна площ до 400 квадратни метра няма да отнеме много време и усилия. Високата мощност - 1400 вата също допринася за това. 40-литровият уловител на трева ви позволява рядко да се налага да се разсейвате от работа, за да изпразните контейнера. Височината на рязане се регулира лесно в диапазона от 20-60 милиметра. Хубаво е, че косачката тежи само 9,7 килограма.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Добро качество на изграждане.
 • Просторен твърд контейнер.
 • Леко тегло.

Недостатъци:

 • Няма функция за мулчиране.

4. Makita ELM3311

електро Makita ELM3311

Друг добър модел косачка, който заслужава страхотни отзиви. Тежи 11,5 килограма с мощност 1100 вата. Хвърля трева обратно или в уловителя за мека трева от 27 литра. Ширината на косене от 33 см прави косачката добър избор за малки и средни парцели с площ не повече от 400 квадратни метра. Потребителят може лесно да регулира височината на рязане - от 20 до 55 милиметра.

Предимства:

 • Добра мощност.
 • Ниско тегло.
 • Удобно управление.
 • Лесно регулиране на височината на рязане.

Недостатъци:

 • Малък обем на колекция.

5. BOSCH ARM 37

електро BOSCH ARM 37 (0.600.8A6.201)

За средни до големи парцели тази косачка е добър избор. Мощност от 1400 вата и ширина на рязане от 37 сантиметра му позволява ефективно да коси трева в площи до 500 квадратни метра. Тук колекторът за трева е твърд, 40 литра. Височината на рязане може да бъде настроена между 20 и 70 милиметра. Тревата се изхвърля обратно или в кутията за събиране. Не тежи твърде много - само 12 килограма, така че няма проблеми по време на транспортиране и работа.

Предимства:

 • Лека и послушна косачка.
 • Коси тревата чисто.
 • Удобен избор на височина на рязане.
 • Ниско ниво на шум по време на работа.
 • Просторен, твърд колектор.

Недостатъци:

 • Слаба дръжка при ловеца на трева.

Коя електрическа косачка е по-добре да се купи

Статията идва към своя край. След като разгледа ТОП-а на най-добрите електрически косачки, всеки потенциален купувач със сигурност ще може лесно да намери точно модела, който ще бъде най-добрият избор за него, за което няма да съжалява.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони