ТОП 10 най-добри фирми за смартфони 2019

Днес, идвайки в магазина за нов смартфон, много купувачи са откровено загубени - изборът на модели е наистина огромен. Ето защо изборът на смартфон от най-добрия производител често изобщо не е лесен. Десетки компании, вариращи от световно известни до мънички със само няколко модела, предлагат стотици телефони за избор. Как да не се объркаме с подобно разнообразие? Освен това често смартфоните с една и съща цена имат много различни характеристики. Или обратното, те имат подобни параметри, въпреки че разликата в цената е десетки хиляди рубли. Затова ще съставим рейтинг на най-добрите производители на смартфони 2024 година, за да може читателят лесно да избере опцията, която му е най-подходяща.

Топ фирми за смартфони за качество и отзиви

Избирайки ТОП-10 на най-добрите производители, важно е да се проучат не само параметрите, декларирани от представителите на компанията, но и да се обърне внимание на цената, както и да се проучат отзивите от опитни потребители. Именно този подход ни позволява да идентифицираме производители, чиито продукти ще представляват максимален интерес за потенциалните купувачи.

Разбира се, в повечето случаи потребителите трябва да маневрират - цената и качеството на смартфоните в повечето случаи са пряко пропорционални. Колкото по-мощно е устройството, което искате да купите, толкова повече сте готови да харчите.

10-то място. HTC - строг стил и оригиналност

HTC

Някога смартфоните на тайванската компания NTS бяха с голямо търсене, а самата компания беше един от безспорните световни лидери в производството на електроника. Единствената им слаба точка бяха не особено мощните им камери. С течение на времето успяхме да наваксаме качеството на камерите, което отвори отлични възможности за компанията. Уви, днес компанията обръща все по-малко внимание на телефоните, преминавайки в други области. Очакваме резултат - запазвайки предишните амбиции, компанията произвежда оборудване, което не отговаря на очакванията на клиентите. С други думи - цената смартфони NTS станаха неоправдано високи, поради което популярността им започна да пада.

9-то място. Lenovo - удобно и продуктивно

Lenovo

Ако продуктите на NTS не са твърде познати на много от нашите сънародници, тогава много по-голям брой потребители са изправени пред смартфоните на Lenovo. От една страна, компанията предлага добро качество на изграждане. А цената на много модели е много достъпна - вътре могат да се закупят много добри устройства 140 $... В много отношения именно този китайски производител на смартфони успя да докаже на целия свят, че в Средното кралство те могат лесно да сглобят не само евтина, но и висококачествена електроника с висока производителност.

Въпреки това търсенето на тези смартфони намалява бързо - всяка година все по-малко потребители предпочитат телефоните на Lenovo. Поредица от изключително неуспешни експерименти доведоха до ерозия на доверието.Вземането на правилни решения обаче може и да се върне Смартфони на Lenovo сред най-известните и популярни - всичко не се губи.

8-мо място. Meizu - най-стилните смартфони

Фирма Meizu

Потребителите, които искат да купят бюджетни смартфони с наистина добри параметри и стилен дизайн, могат да препоръчат продуктите на Meizu. Повечето модели имат цена не повече от 112–126 $... Това не им пречи да се отличават с отлични характеристики - надеждност и бързина на работа. В определен момент Meizu по принцип имаше шанс да влезе в топ пет на най-популярните производители на смартфони. След като пусна серия от много успешни модели, компанията успя да спечели световна известност. Уви, след това ръководството се отпусна и допусна редица критични грешки. В резултат на това от няколко години се произвеждат доста слаби смартфони, които не са много популярни.

Това обаче се отнася преди всичко за водещите. Но относно качеството на бюджетните смартфони, както и в средния ценови диапазон, няма и най-малките оплаквания. Така че, ако мечтаете за много продуктивен телефон, но в същото време са силно ограничени във финансовите средства, има смисъл да разгледате по-отблизо някои модели, пуснати под марката Meizu.

7-мо място. LG - най-добрите телефони с камера на достъпна цена

 LG твърди телефони

Много потребители на мобилни телефони у нас започнаха запознаване с подобни устройства от продуктите на LG. Те бяха наистина добри - по отношение на производителност и достъпна цена, победиха много конкуренти.

Днес компанията, уви, леко загуби позиции. Но все пак тя не е напуснала първите седем и все още няма да го направи. На първо място, благодарение на широката гама от модели - има както доста евтини модели, така и луксозни флагмани с впечатляващи дисплеи. Затова всеки потребител може лесно да намери подходящо устройство за себе си, независимо от финансовите му възможности. Така че, беше невъзможно да не включим производителя на смартфони в нашия преглед.

Огромно предимство на този южнокорейски производител е тенденцията да включва много технически решения, тествани на водещи кораби, в модела на средната и дори бюджетна категория. Да, функционалността често е значително намалена. Все пак тенденцията е много приятна, което позволява на феновете на съвременните технологии редовно да получават много висококачествени смартфони на достъпна цена.

6-то място. ASUS е най-добрият избор за обикновения потребител

Телефонна компания ASUS

ASUS достигна своя връх през 2014 г., когато пусна линия от изключително успешни смартфони ZenFone. Но оттогава тя не зарадва феновете с достатъчно висококачествено оборудване, така че популярността започна бързо да избледнява - жестокият пазар не прощава слабости. Но все пак си заслужава да се признае - от качеството на сглобяване смартфони от ASUS не паднаха изобщо. Освен това компанията продължава да увеличава броя на произвежданите модели. Ако първоначално основният й стремеж беше да завладее пазара на бюджетни смартфони, то през последните години тя прояви интерес към елитния сегмент.
Компанията не прави резки скокове през последните години, но се спазва самият принцип на постепенно, но постоянно подобряване на продуктите - трудно е да се спори с това. И, съдейки по отзивите на купувачите, те не трябва да съжаляват за напразно изразходваните пари.

Важно предимство остава покритието на различни ценови категории - непретенциозният потребител може лесно да намери висококачествен смартфон за 10-12 хиляди, но изисканият ценител винаги може да си купи приличен телефон за 20 хиляди или повече. И нито една стотинка няма да бъде пропиляна - плащате единствено за качество и надеждност.

5-то място. Sony - оригинален дизайн и добри камери

Sony

Само преди няколко години познавачите произнасяха с дъх името на компанията Sony - наистина тези смартфони предизвикаха дива наслада. Да, те никога не са били евтини. Японското качество обаче винаги идва на цена. Все пак това, което не може да бъде отнето, е фактът, че Sony произвежда надеждни и висококачествени смартфони.

Въпреки факта, че като цяло производителят остава верен на традициите (например, няма да изостави характерния ъглов дизайн), се появяват все по-приятни малки неща и допълнения. Например много скъпи модели са получили надеждна защита срещу влага - чаша вода или кафе, разлята върху тях, няма да проникнат вътре и няма да повредят електрониката. Но все пак има редица нитове, и изобщо не са неоснователни. Дълги години потребителите се оплакват от откровено слаби батерии. Всъщност мощен процесор се нуждае от адекватна батерия, така че смартфонът да не се налага да се зарежда два пъти на ден.

Като цяло се забелязва тенденция - за разлика от много други производствени фирми, които се опитват да покрият всички ценови сегменти, Sony все повече губи позиции в бюджета и нишата на средната цена. Вместо това те се фокусират върху скъпи телефони. Това ли е правилната тактика? С течение на времето ще стане ясно. Но вече е ясно, че все по-малко потребители могат да си позволят да купят смартфон от този производител.

4-то място. Xiaomi - смартфони с най-добро съотношение цена / качество

Фирма Xiaomi

Но продуктите на Xiaomi, въпреки че нямат дълга и вълнуваща история на катеренето, са широко известни у нас и са с голямо търсене. Може да не е най-добрият китайски производител на смартфони в света, но произвежда наистина висококачествено оборудване. От една страна, не е твърде скъпо - почти всеки потенциален потребител може да си позволи такава покупка. От друга страна, качеството изобщо не страда. Високата производителност, отличната конструкция и широката гама позволяват на смартфоните Xiaomi активно да наводнят пазара.
Отличният дизайн е важно предимство. На пръв поглед тези телефони може да изглеждат като обикновени телефони, но когато работят, се появяват много малки функции, които ги правят наистина изключителни.

3-то място. Huawei е най-надеждните китайски смартфони

Фирма Huawei

Накрая стигаме до първите трима безспорни лидери. Да започнем с китайската компания Huawei. Дори и да не е най-популярният производител на смартфони в света, компанията държи на третото място и ще бъде много трудно да го преместим оттук. Той предлага твърде висококачествено оборудване на повече или по-малко достъпни цени. Някои експерти дори прогнозират, че в следващите години Huawei ще може да достигне по-високо ниво.

Има бюджетна линия от изключително стандартни устройства, които могат да бъдат наречени само „работен кон“. Те няма да разочароват собственика, но и цената не хапе. Ако обаче се интересувате от добри бюджетни модели смартфони, тогава не забравяйте да разгледате по-подробно този производител. Има и няколко водещи линии. Първият ще ви зарадва с изключително висока производителност, а вторият - с големи екрани с отлично качество. Да, няма да е евтино да ги вземете. Но много потребители оценяват отличното представяне и няма да намалят качеството си. Освен това Huawei не се бори с големи пари за оборудване само на основание, че има марка на него. И това вече струва много в нашето време.

2-ро място. Apple са най-надеждните смартфони

Apple Smartphone Firm

Не е необходимо да представлявате тази компания. Все пак през последните години именно Apple е истинският законодател в света на джаджи, пускайки най-продаваните смартфони в света. Почти всички произведени премиум модели неволно се сравняват с телефоните на Apple.
По отношение на производителността и надеждността смартфоните на Apple са просто страхотни. Дизайнът е перфектно изработен, а най-удобната операционна система със собствен дизайн позволи на iPhone да се превърне в обект на фанатично поклонение за милиони хора по целия свят.

Уви, преследвайки звездите, управлението на Apple очевидно губи връзка с реалността. Все пак цената на смартфоните е просто безумна - само няколко могат да си позволят такава покупка. Няма да е толкова обидно, ако трябва да плащате само за качество и надеждност. Уви, лъвският дял от цената трябва да се плаща изключително за ухапаната ябълка на гърба на телефоните.Затова продуктите на Apple държат на второ място и дори тогава той е много неясен - възможно е скоро той да бъде заменен от по-практични модели.

1 място. Samsung - най-добрите водещи смартфони с Android

Фирма Samsung

И накрая, безспорният лидер на нашия рейтинг. Според много експерти и обикновени потребители именно Samsung произвежда най-добрите смартфони по отношение на съотношението цена / качество. Основното предимство е изобилието от модели. Инженерите работят ден и нощ, създавайки все повече и повече нови модели - бюджет, среден клас и премиум. В продажба има само 8 флагмана от Samsung! И това е наистина сериозен показател. Всички нови артикули влизат в производство веднага. Но в същото време има огромен брой модели със среден бюджет, които струват 140–210 $, която половината от нашата страна използва днес.

В същото време качеството и производителността винаги съответстват на цената - въпреки популярността на продуктите, мениджърите на Samsung не се „звездаха“ и не губиха връзка с реалността. И в следващите години, ако не се случи нещо наистина неочаквано, тенденцията няма да се промени.

Коя компания е най-добрият смартфон за купуване

Ако имате ограничен бюджет, тогава Xiaomi и Meizu предлагат добри модели, ако обичате да правите страхотни снимки, разгледайте по-отблизо телефоните на Sony или LG. За купувачите, които оценяват съотношението цена / качество, бихме препоръчали да изберат Huawei, но за тези, които нямат бюджетни ограничения, най-добрият избор със сигурност ще бъдат нови артикули от Apple или Samsung. Това завършва нашата класация на най-популярните и известни производители на смартфони. Със сигурност той ще ви помогне да решите коя компания за смартфони да изберете, така че в бъдеще да не се налага да съжалявате за изразходваните пари.

Един коментар към записа „ТОП 10 най-добри фирми за смартфони 2019

  1. Преди да избера телефон, прочетох много отзиви. Купих опцията, която според мен беше най-интересна.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони