10 най-добри марки прахосмукачки

При избора на домакински уреди потребителите се ръководят не само от техните характеристики, но и от производителя. Удобството, надеждността и издръжливостта на устройството зависят от компанията. Ако марката оценява репутацията си, тогава тя ще поддържа високо качество във всички, дори и най-достъпните модели. И ако говорим за това коя фирмена прахосмукачка е по-добре да се купи, тогава можем да отделим десетина достойни производители наведнъж. Ще разгледаме всеки от тях поотделно, за да предоставим на читателите основна информация за постиженията на компанията, ценовата политика и качеството на продуктите.

Рейтинг на най-добрите марки прахосмукачки 2020

1. LG

LG

Южнокорейската марка е един от най-големите производители на домакински уреди. Асортиментът на марката включва десетки устройства от различни направления, сред които се предлагат първокласни прахосмукачки. Компанията предлага модели от линията Simple Bin - леки прахосмукачки с добър запас на мощност и филтър Ellipse Cyclone.

По-модерните устройства от серията Kompressor позволяват не само да събират до 99,99% прах, но и знаят как да го компресират. В резултат на това контейнерът трябва да се почиства по-рядко, а хигиената и простотата на тази процедура се увеличават. Тези прахосмукачки на марката LG са идеални за боравене с коса, вълна, пясък и други замърсявания.

Роботните прахосмукачки на корейската марка заслужават специално внимание. Например, един от най-модерните модели на пазара е CordZero R9. Тази компактна прахосмукачка реализира функцията HomeView, която ви позволява дистанционно да свързвате устройства към вградената камера, за да следите ситуацията в апартамента. Тя се допълва от технологията HomeGuard, чиято задача е непрекъснато да проследява движенията чрез вградени сензори.

Разбира се, безжичните прахосмукачки също са представени сред линиите на производителя. Това е компактна техника с отлична ергономичност, която ви позволява да се отървете от проводниците и ефективно да почистите помещенията. Използването на мощни инверторни двигатели в такива прахосмукачки може да намали нивото на шума и да постигне ниска консумация на енергия.

2. Samsung

Samsung

Samsung Electronics е основана през 1969г. В ранните си години южнокорейската марка произвежда изключително телевизори. Дълго време те остават основният фокус на фирмата. Постепенно към края на 70-те години в заводите на Samsung Electronics започват да се произвеждат хладилници, перални машини, видеорекордери и микровълни. Постепенно в гамата се появиха евтини прахосмукачки.

Днес корейците предлагат няколко вида тази техника:

 1. чанта;
 2. контейнер;
 3. роботизирани прахосмукачки;
 4. безжична.

Сред последните, линията Samsung Jet се откроява в отделна категория. Това са устройства, оборудвани с инверторен мотор с всмукателна мощност до внушителните 200 вата. Наличието на сменяема батерия с капацитет 2000 mAh осигурява прахосмукачката с до 60 минути непрекъсната работа. Но това време може да бъде удължено, като закупите резервна батерия.

Като цяло корейската фирма се стреми да подобри живота на хората по целия свят. Нови технологии, уникални възможности, висококачествени филтри и широка гама от продукти на атрактивна цена - това предлагат прахосмукачките на Samsung.

3. Philips

Philips

Холандската марка се нарежда сред водещите технологични компании. Основната задача на производителя по всяко време е била да подобри качеството на човешкия живот. За това компанията произвежда не само съвременни домакински уреди, но и медицинско оборудване от най-високо качество.Потребителите обаче се интересуват предимно от домакинските уреди. И тук Philips има какво да предложи на клиентите!

Компанията произвежда широка гама от мощни прахосмукачки:

 • чанта и чанта;
 • за сухо и мокро почистване;
 • електрически мопове;
 • безжични модели;
 • роботизирани устройства;
 • прахосмукачки и т.н.

Настоящите модели без чанти на Philips предлагат технология PowerCylone, която увеличава въздушния поток и подобрява ефективността на почистване. В допълнение, устройствата използват високоефективен филтър Super Clean Air. Освен това, заслужава да се отбележат различни маркови приставки. Например в рецензиите на реалния живот, прахосмукачките от линията от серия 9000 се хвалят за накрайника TriActive, оборудван с LED подсветка.

4. Дайсън

Дайсън фирма

Популярната компания Dyson е основана през 1992 година. Година по-късно в продажба се появи легендарният модел DC01, който се справи с силно разпръснатия прах. Към днешна дата в целия свят са продадени над 50 милиона висококачествени прахосмукачки от британския производител. Отлично представяне, особено като се има предвид цената на оборудването на тази марка.

Това е марката Dyson, която клиентите дължат на факта, че прахосмукачките без коса вече са на пазара за събиране на прах.

Производителят е известен със собствени технологии, които правят оборудването по-ефективно, по-дълготрайно и по-добро в други параметри. Например, Root Cyclone ви позволява сигурно да заключите праха вътре в контейнера за прах, като предотвратявате навлизането на дори малки частици във въздуха. Собственият цифров двигател от своя страна позволява много висока производителност при ниска консумация на енергия.

В отзивите прахосмукачките на Dyson се хвалят за невероятната си сила. Освен това не се губи при почистване на всякакъв вид повърхност. И можете да използвате устройства на британската марка върху линолеум, плочки, паркет, всякакви килими и други видове покрития. В този случай не е необходимо да купувате консумативи. Следователно най-добрият производител на изправени прахосмукачки - Dyson, в крайна сметка е по-икономичен от класическите конкуренти.

5. Тома

Томас фирма

Легендарната немска компания Thomas произвежда най-добрите прахосмукачки за пране според отзивите на клиентите. Компанията е основана през 1900 г., а производствените й мощности се намират само в Германия. Това ни позволява да гарантираме примерното качество на цялото произведено оборудване. Между другото, на първо място, Томас е фокусиран върху производството на прахосмукачки, когато конкурентите произвеждат и други домакински уреди. Поради този подход германците се считат за един от лидерите в този сегмент.

Продуктите на Thomas носят петзвезден сертификат за качество на SLG, че те ефективно задържат филтъра. Благодарение на патентованата филтрация на водата, прахосмукачките Thomas улавят до 99,99% прах и 100% прашец. За същата заслуга производителят получи PLUS X AWARD на немското състезание за електрически домакински уреди.

Производителят предлага на потребителите широка гама от продукти с различни видове филтрация. В допълнение към Aqua-Box и DryBox, асортиментът на марката включва решения с торби за прах, циклонови филтри, аквафилтри и Hygiene-Box. Тази гама от продукти ви позволява да изберете най-добрия вариант за вашите нужди. Между другото, цялото оборудване на Thomas върши отлична работа с тежки замърсявания и вълна.

6. Тефал

Модел Tefal

Популярна френска компания, която произвежда не само добри прахосмукачки, но и други домакински уреди и алуминиеви съдове за готвене. Марката съществува от 1956 г., но в края на 70-те години става част от Groupe SEB. Тази корпорация включва също Moulinex, Rowenta, Krups и други популярни марки.

Tefal присъства на вътрешния пазар от 1982 г. През това време компанията успя да събере огромна армия от фенове, които ценят производителя за отличния си дизайн и отличното качество на продукта. Всъщност дори външно надеждните прахосмукачки на френската марка са впечатляващи - вниманието към най-малките детайли веднага се забелязва.

Що се отнася до асортимента, той е доста обширен.На потребителите се предлага избор на прахосмукачки с торби и контейнери. Първите се отличават с ниското си ниво на шум, ефективна филтрация, която задържа до 99,99% прах, както и хипоалергенен прахоуловител с голям капацитет. Устройствата без кошове имат енергийно ефективни двигатели и система за почистване на прахоуловител Clean Express.

Компанията предлага и добри безжични прахосмукачки. До 55 минути живот на батерията ще поддържат вашия апартамент редовно чист. Усъвършенстваните модели могат да се похвалят с електрическа четка с подсветка, което ще ви позволи да не пропуснете нито едно петно ​​прах, докато почиствате на трудно достъпни места.

7. Bosch

Bosch

За стотици хиляди клиенти по целия свят, прахосмукачките Bosch са пример за качество и надеждност. Немската марка е една от най-старите на пазара. Продуктовата гама на този производител е много обширна и в асортимента на компанията има дори няколко десетки прахосмукачки.

Най-интересните опции са безжичните устройства от линията на Readyy'y. Те могат да се използват вертикално и ако трябва да премахнете мебели или интериора на автомобил, достатъчно е да извадите ръчната прахосмукачка от тялото. Компанията разполага и с модели за пране 3 в 1 (като BWD41720). Те са способни да почистват на всяка повърхност, а голям набор от приставки ви позволява да се справите с най-различни видове отломки и мръсотия.

8. Xiaomi

Фирма Xiaomi

Трудно е да се намери човек, който никога не е чувал за Xiaomi. Тя се появи на пазара едва през 2010 г., но вече уверено заема трето място в Китай по отношение на производството на смартфони. И въпреки че мобилните устройства продължават да са основният фокус на известната марка, тя опитва собствената си ръка в други пазарни сегменти. Така че, благодарение на многобройни партньори, производителят произвежда кухненски прибори, телевизори, лаптопи, кафе машини, самобръсначки и дори прахосмукачки.

Гамата на компанията включва основно роботизирани прахосмукачки и безжични модели. Предлагат се и няколко класически форм факторни решения. Сред тях се откроява прахосмукачка Deerma TJ200. Тази прахосмукачка Xiaomi може да се справи както със сухо, така и с мокро почистване. Високата му производителност му позволява да се справя с:

 1. брашно и зърнени храни;
 2. юфка и зърнени храни;
 3. вода и мляко;
 4. строителни отпадъци.

Също така популярният производител на роботизирани прахосмукачки предлага уникални решения като модели за премахване на прахови акари и преносими устройства.

9. ВИТЕК

Фирма VITEK

Млада руска компания, която се представи в началото на хилядолетието - през 2000 година. Тази марка е част от групата компании Golder Electronics, която присъства на руския пазар от 1993 г. Благодарение на компетентната организация на бизнеса, това предприятие се занимава не само с производството и продажбата на оборудване, но и с последващата му поддръжка.

В резултат на своята дейност VITEK многократно е получавал различни награди (включително многобройни награди „Продукт на годината“) и е включен в класацията на 50-те най-продавани домашни марки според престижното списание Forbes.

Компанията предлага предимно евтини прахосмукачки, както и продукти от средния ценови сегмент. Устройствата VITEK са с добро качество и атрактивен дизайн. Гамата на компанията включва евтини прахосмукачки с торба и без торба, модели, оборудвани с аквафилтър, вертикални и автомобилни устройства. Роботичните модели също се предлагат в няколко ценови категории наведнъж.

10. Miele

от Миеле

Марката Miele допълва ТОП производителите на прахосмукачки. Това е немска компания, която потребителите в Германия с удоволствие купуват. Перални, фурни и котлони, хладилници и прахосмукачки - всички устройства на производителя могат да се нарекат пример за това какви трябва да бъдат висококачествените домакински уреди. Miele спечели множество престижни награди:

 • Награди за най-добри марки, присъждани ежегодно на компании за водещи позиции сред немските и европейските корпоративни марки;
 • Kundenmonitor отбелязва първокласна международна услуга;
 • Награди на Superbrands за ефективно управление на марката;
 • PLUS X AWARD за иновации, дизайн и устойчивост;
 • Награда за най-надеждна марка като фирма с най-висок рейтинг на доверие на клиентите.

И това не са всички награди, които германският гигант е получил. Компанията има и награди от Red Dot, Universal Design и други престижни организации. Дори на руския пазар експертите и потребителите многократно отбелязват своите достойнства.
Ако говорим само за прахосмукачки, то те също получиха над петдесет индивидуални награди. Цялата линия C3 може да се похвали с елегантен дизайн и превъзходна височина. Серията C1 Classic съчетава простота и ефективност. Продуктите Premium са представени в линията TRIFLEX на изправени прахосмукачки. За потребителите, които искат да се отърват от ненужната рутина, Miele предлага роботизирани модели, сред които изпъква Scout RX2.

Прахосмукачка на коя фирма е по-добра

Невъзможно е да се отдели ясен лидер. Почти всички компании предлагат продукти с отлично качество. Уникални технологии могат да бъдат намерени в технологиите Samsung и Dyson. За широк спектър от роботизирани решения на добре обоснована цена, трябва да се свържете с Xiaomi. VITEK от своя страна е подходящ за тези, които избират прахосмукачка за химическо чистене и нямат голям бюджет. Но Томас, може би, произвежда най-добрите модели перални. Но няма значение коя марка сте избрали, тъй като рейтингът съдържа най-добрите производители на прахосмукачки, чиито продукти определено няма да разочароват.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони