Рейтинг на най-добрата формула за новородени за новородени 2020 г.

Не може да се спори с факта, че идеалната храна за току-що родено бебе е майчиното мляко на майката. Независимо от това, има много майки, които по една или друга причина са принудени да преминат към изкуствено хранене. В такава ситуация е много важно да изберете добра формула за новороденото, която да му подхожда за всички изисквания. За да можете по-добре да се ориентирате в обхвата на бебешката храна, ние сме подготвили за вас рейтинг на най-добрата формула за новородени за новородени според отзивите и препоръките на много майки.

Много е важно да запомните, че преди да направите избор, определено трябва да се консултирате с вашия педиатър, който, както никой друг, е компетентен по този въпрос и познава всички най-добри производители на детска храна на пазара.

Най-добра формула за бебешко козе мляко

Този вариант на бебешка храна се появи на вътрешните пазари не толкова отдавна, но вече придоби голяма популярност. Това се дължи на теорията, че козето мляко се асимилира от тялото на незрело дете по-лесно от кравето мляко и по свойствата си е равно на майчиното мляко на майката. Подходящ е и за хранене на новородени, които са алергични към краве мляко. В същото време изборът на майките, решили да преминат към такъв продукт, е малък - на пазара има само 4 такива марки, които ще бъдат описани подробно.

1. Нани

Млечна формула на Нани

Новозеландски продукт, който с право се счита за най-добрата формула за козе мляко. Основната му разлика от другите марки продукти е високото съдържание на казеинови протеини, които са по-лесни за храносмилането на незрял организъм. Друга особеност е липсата на допълнителна преработка на млякото, което гарантира максимално запазване на полезните му качества. В допълнение, тази марка не съдържа палмово масло. Всичко това заедно гарантира минимален риск от алергии, което е много важно, когато става въпрос за новородено бебе.

Предимства:

 • висококачествени продукти
 • без палмово масло и суроватъчен протеин
 • минимален риск от алергии

Недостатъци:

 • висока цена

2. Мамако

Mamako млечна смес

Детската формула от испанския производител съдържа казеин и суроватъчни протеини в равни пропорции. Продуктът нямаше време да спечели голяма популярност, тъй като се появи на рафтовете сравнително наскоро. Въпреки това майките, които са го опитали, отбелязват, че млякото на базата на него има приятен сладък вкус, който децата обичат. Статистиката на алергичните реакции също е минимална.

Предимства:

 • пропорционално съотношение на суроватъчни и казеинови протеини
 • наситен с пребиотици

Недостатъци:

 • трудно да се намери (не се продава във всички магазини)

3. Кабрита

Млечен микс Cabrita

Детска храна от Холандия, съдържаща комплекс Digest X мазнини, патент за който принадлежи на производителя. Този тип мазнини са предназначени за подобряване на храносмилането, както и за повишаване на абсорбцията на калций. Тези показатели са много важни за детската храна през първите месеци след раждането.Според повечето майки, Cabrita е най-доброто съотношение на цена сред формулите за козе мляко.

Предимства:

 • съдържание на специален мастен комплекс
 • оптимално съотношение на разходите и качеството на продуктите

Недостатъци:

 • трудно да се намери в магазините

4. MDmil SP Коза

Млечна смес MDmil SP Goat

Детска формула с добър състав, копродуцирана от Швейцария и Испания. За разлика от други марки детска храна, наситеността на млякото с протеини и соли е в нормалните граници (при други продукти то или надвишава допустимите граници, или е в горната им граница). Тази оптимална комбинация избягва ненужен стрес върху детските органи като червата и бъбреците. В допълнение, съотношението на омега киселини тук е най-близко до това на кърмата, което има положителен ефект върху развитието на нервната система на децата.

Предимства:

 • оптимален състав с минимален риск от алергии
 • нормализиране на изпражненията и отсъствие на колики при употреба

Недостатъци:

 • висока цена

Важно е да знаете! Никога не съхранявайте суха смес отворена, тъй като във въздуха има микроорганизми, които също могат да влизат в храната.

Препоръчваме ви да гледате видеоклипа Тест за покупка за бебешка храна

Най-добрата бебешка формула за новородени, адаптирана (възможно най-близо до кърмата)

Основната характеристика на такова хранене е минималното количество казеинов протеин, който при някои бебета причинява трудности в храносмилането и се усвоява слабо. Като част от адаптираната диета има повишено съдържание на албумин и глобулини, което прави характеристиките му възможно най-близки до кърмата. Това означава, че в такава диета на практика няма съставки, които да причинят проблеми с храносмилането, което е идеално за бебе. Именно от такава линия трябва да избирате храна през първите месеци след раждането на бебе, за да няма алергия.

1. Нутрилон

Млечна формула Нутрилон

Най-добрата бебешка формула според повечето майки е била през годините. Той има оптимално съотношение на растителни мастни киселини с минерали и витамини. В допълнение, има високо ниво на абсорбция на хранителни вещества, пропорционално съотношение на фосфор и калций. По отношение на състава си, Nutrilon също е възможно най-близо до кърмата, което е много важно за дете.

Предимства:

 • добра композиция
 • висока смилаемост от организма на детето
 • лесно да се намери в супермаркета

Недостатъци:

 • не е намерен

2. NAN

Млечна смес NAN

Не само една от най-добрите формули за бебета, но и една от най-вкусните. Разтваря се бързо, когато се готви, насища добре детето. Оптималното количество пребиотици и пробиотици осигурява гладкото функциониране на червата, както и повишаване на защитните му свойства. Има благоприятен ефект върху мозъка, нервната система и зрението на малкия човек.

Предимства:

 • съдържанието на всички необходими компоненти в достатъчно количество и съотношение
 • положителен ефект върху организма като цяло
 • удобство при съхранение
 • лесно да се намери във всеки супермаркет

Недостатъци:

 • висока цена

3. Без подпис

Млечна смес Nestogen

Бюджетен вариант за висококачествена детска храна. Съдържа витамини и минерали, но тяхното количество е по-малко, отколкото в по-скъпите марки. Няма рибено масло, което е необходимо за хармоничното развитие на нервната система. Но това е смес без палмово масло. Въпреки факта, че този вид масло се счита за отличен източник на мазнини в западните страни, за много руски майки неговото отсъствие е важен аргумент в полза на този продукт. Също така има достатъчно количество лактобацили, пребиотици и други важни микроелементи.

Предимства:

 • приемлива цена
 • без палмово масло
 • отличен състав

Недостатъци:

 • липса на някои важни микроелементи в състава

Много е важно стриктно да се спазват правилата за хигиена и срок на годност при хранене на бебе с млечна формула. Бебешките, които не са измити навреме, са идеално място за развитието и възпроизводството на патогенни бактерии. Ако не сварите такава бутилка, а просто я изплакнете, изсипете нова порция храна в нея, детето може да повърне и може да мислите, че тази смес не е подходяща за бебето.

Най-добрата детска формула за недоносени деца

Бебетата, родени преждевременно, се нуждаят от специални грижи и внимание. Организъм, който не е имал време да се формира напълно и да се подготви за раждане, е особено чувствителен. Ето защо, за тяхното хранене, трябва да изберете специални бебешки продукти, които напълно отговарят на нуждите на малкия човек. Те отчитат всички характеристики на такива крехки бебета: използването на протеини, които лесно се усвояват, повишеното съдържание на витамини и микроелементи, увеличаване на енергийната стойност на продукта за по-бързо наддаване на тегло. Също така тази линия се препоръчва за намаляване на риска от алергични реакции.

1. NUTRILON PRE

Млечна формула NUTRILON PRE

Детска формула с бифидобактерии и ниска лактоза. Процентът на суроватковото мляко е най-високият тук, което го доближава максимално до кърмата. Обогатен с полиненаситени мастни киселини, жизненоважни витамини и микроелементи.

Предимства:

 • оптимален състав специално за недоносени деца
 • минимален риск от алергии и други негативни реакции
 • възможно най-близо до кърмата

Недостатъци:

 • висока цена

2. SIMILAC (ABBOTT) NEOSHUR

Млечна формула SIMILAC (ABBOTT) NEOSHUR

Формула, призната за най-добрата за храненето на недоносени деца. Той практически не съдържа лактоза, вместо това се използва малтодекстрин, който осигурява не само сладък вкус на продукта, но и висока енергийна стойност, което допринася за бързото напълняване. Този показател е много важен за тази категория детски продукти. В допълнение, той е идеален за деца, страдащи от газове и колики, поради минималния стрес върху храносмилателната система. Не съдържа палмово масло, но има специален билков комплекс, който помага за облекчаване на запека и омекотяване на изпражненията.

Предимства:

 • състав, който отчита всички особености на тялото на недоносено бебе
 • без палмово масло
 • добре се абсорбира от слабо детско тяло

Недостатъци:

 • не е намерен

Най-добрата формула за новородени за новородени е евтина и добра

Ако трябва да преминете към изкуствено хранене, не е нужно да купувате най-скъпата формула. Всъщност продуктите, които се произвеждат у нас, отговарят на всички изисквания за стандарти за качество на достъпна цена. Повечето майки смятат, че са по-подходящи за бебета от 12 месеца, но са предназначени и за бебета от раждането. По-долу ще разгледаме лидерите на детските млечни продукти, които се произвеждат в страната.

1. Бебе

Млечна смес Бебе

Една от най-популярните марки на холандска качествена бебешка храна, произведена в Русия. Съдържа всички основни витамини и минерали, пребиотици и мастни киселини. Може да се дава на здраво бебе в дългосрочен план от раждането. И ако се чудите коя формула да изберете от 6 месеца, когато настъпи преходът към следващия етап на развитие, това е един от най-добрите варианти. Според отзивите на майките, които за първи път са дали на бебето по-скъпа храна, те преминават към Бебето без затруднения, тъй като децата харесват сладкия му вкус. Чудесен вариант за онези родители, които искат да спестят от цена, а не от качество.

Предимства:

 • оптимално съотношение на цената на продукта и качеството
 • наличност (продава се в почти всички магазини)
 • приемлива цена

Недостатъци:

 • не е намерен

2. Агуша

Млечна смес от Агуша

Добър микс от местен производител на достъпна цена. Обогатен с всички необходими минерали и витамини, той е подходящ от първите дни за здрави бебета, родени навреме. Съдържа специален витаминен комплекс, предназначен за укрепване на имунитета на децата и оказва благоприятен ефект върху растежа и цялостното развитие на бебето.

Предимства:

 • достъпна цена
 • добра композиция

Недостатъци:

 • не е намерен


Препоръчваме да гледате интересен видеоклип за това каква е бебешката формула и коя от тях е с най-високо качество!

Коя бебешка формула да изберете за новородено?

Предвид огромния брой марки детски храни по рафтовете, избирането на формула за новородено бебе е доста трудно. За да не сбъркате, когато вземате решение, обърнете внимание на следните критерии:

 1. общ състав
 2. процент лактоза (по-малко е по-добре)
 3. процент на суроватково мляко
 4. специфични характеристики за определена марка
 5. препоръки за употреба (за коя категория деца е предназначена)

Също така важен критерий е цената на продукта, тъй като храненето с мляко приключва много бързо и трябва да го купувате доста често. Тук трябва да стигнете до оптималното съотношение цена и качество, като изберете коя млечна формула е най-подходяща за вашето дете от раждането и да не удряте прекалено много на семейния бюджет. Но в същото време не трябва да преплащате за марката и удобната опаковка (смеси на бюджетна цена в картонени опаковки могат лесно да се съхраняват в обикновени стъклени буркани с капак).

Освен това, не забравяйте да вземете предвид, когато избирате коя смес е най-подходяща за развитието на детето, се решава изключително заедно с педиатъра, който ще даде важни съвети въз основа на характеристиките на тялото на бебето. Освен това, ако сместа не пасва, не трябва веднага да изпадате в паника. Въпреки общия принцип на производство, всички марки детска формула имат свои собствени характеристики, към които тялото на малко човече трябва да свикне и това отнема време. Затова трябва да опитате всичко ново много внимателно, като представяте продукта постепенно. Първият път трябва да давате минимално количество мляко, като внимателно наблюдавате реакцията на тялото на детето. При липса на предупредителни знаци порцията постепенно се увеличава, докато не се получи пълен преход към новия продукт.

Така отговорът на въпроса коя бебешка формула е най-подходяща за новородено, се решава индивидуално, като се вземат предвид различни критерии и внимателно наблюдение на бебето.

2 коментара към публикацията “Рейтинг на най-добрата формула за новородени за новородени 2020 г.

 1. Както и да е, няма нищо по-хубаво от кърмата, така че майките, опитайте се да кърмите поне до 6-7 месеца. Гърдите все още ще провиснат, въпреки че го храните, въпреки че не, и имунитетът на бебето ще бъде по-силен. Здраве на всички!

 2. Дъщеря ми се срещна с Кабрита на възраст от 3 месеца, тъй като трябваше да се откаже от кърменето поради болест. И е добре, че веднага избрахме този. Както ме посъветва моя позната мама. По принцип не знаехме на практика какво е подуване на корема и лошо изпражнение. Просто чета ревютата, пиша как боли децата от други смеси и си боли. Спокойно мога да препоръчам Cabrita.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони