11 най-добри верижни триони за 2020 г.

Днес във фермите на много собственици на летни къщи и частни къщи можете да видите електрически триони. Което не е изненадващо - много модели са сравнително евтини, те заемат малко място. Но те ви позволяват лесно и бързо да се справите с голям обем дърва за огрев - отличен материал за отопление на баня и отопление на къща. Но изборът на правилния трион не винаги е лесен. Именно заради големия избор, идвайки в магазина, някои хора се губят, без да знаят на кой модел да дадат предпочитание. За да улесним избора, ще съставим преглед на най-добрите верижни триони, в който включваме инструменти от различни ценови категории. Тогава всеки читател лесно ще избере опцията, която му подхожда напълно.

Как да изберем верижен трион

Сега нека да преминем конкретно към въпроса какво трябва да знаете, за да изберете верижен трион.

 1. мощностРазбира се, основният индикатор е мощността. Колкото е по-голям, толкова по-бързо ще бъде възможно да се справите със задачата. В допълнение, мощните модели имат по-малка вероятност да се провалят поради пълно износване - рядко им се налага да работят до пределите на възможностите си, което се отразява положително върху експлоатационния им живот. Вярно е, че имат повече тегло и цена, което също трябва да се вземе предвид при покупката.
 2. двигателСъщо така си струва да се обърне внимание на местоположението на двигателя, той може да бъде напречен или надлъжен. В първия случай електрическият трион има по-опростен дизайн и ниска цена, докато на трудно достъпни места не е много удобно да работите с такъв трион. Надлъжните са лишени от такива недостатъци, но в същото време са по-скъпи.
 3. Дължина на шината... И накрая, не трябва да забравяме за дължината на автобуса - работната зона. От една страна, колкото по-голям е, толкова по-дебели трупи могат да се режат. От друга страна, работата с модели с дълга гума е по-трудна поради по-голямото тегло. Освен това цената им е много по-висока. Така че, ако имате нужда от евтин и удобен моторен трион за вашия дом и лятна вила, най-добре е да дадете предпочитание на модели с автобус от около 40 сантиметра.
 4. безопасност... Не забравяйте за безопасността, трионът трябва да е снабден с ключалка срещу случайно активиране и инерционна спирачка. Не си струва да спестявате и купувате много евтини продукти, защото защитата не винаги е добре приложена в нея.

Най-евтини електрически верижни триони

Много собственици, купувайки такъв инструмент, разсъждават добре и осъзнават, че рядко ще им се наложи да работят с него. В най-добрия случай отсечете стари клони на дървета няколко пъти на сезон и нарязвайте няколко трупа за дърва за огрев на всеки няколко години. Разбира се, никой не иска да плати голяма сума за трион, който ще се използва толкова рядко. Затова много потенциални собственици се опитват да изберат най-евтиния модел. Въпреки че силата им не е твърде висока, те са евтини и съвсем ви позволяват да се справите с малко количество работа. Така че разглеждането на няколко бюджетни триони, които са получили добри отзиви, ще бъде много полезно.

1. KRÜGER ECSK 25-40

elektropila_ECSK_25-40

Електрическият трион Kruger е с мощност и е перфектно балансиран. Корпусът на инструмента е подсилен, той може лесно да издържи на механично напрежение. Моторът с мощност 2500 W гарантира непрекъсната работа с инструмента. Високолегирана стоманена верига има дълъг експлоатационен живот.С триона се доставя капак, който предпазва гумата от повреди.

Електрическият трион Kruger има много полезни функции като автоматично смазване на веригата. Това гарантира удобна поддръжка на устройството и спестява време на оператора. Функцията за блокиране на случаен старт предпазва от нараняване.

Предимства:

 • леко тегло - 5 кг;
 • повишена мощност;
 • наличието на верижна спирачка;
 • богато оборудване.

Недостатъци:

 • лек шум при работа поради повишена мощност.

2. ШАМПИОН 120-14

ШАМПИОН 120-14

Ето един добър и евтин моторен трион за даване. Дължината на гумата не е твърде голяма - само 35 см. Но за клони и не твърде дебели трупи, това ще бъде напълно достатъчно. Но мощността е доста висока - 2000 W, което дава възможност да се справите с цяла купчина дърва за огрев, като отделите минимум време и усилия.

Наклона на веригата показва разстоянието между нитовете на връзките. Мерки от 1/4 до 0,375 инча. Колкото по-висок е този показател, толкова по-висока е производителността. Но в същото време натоварването върху самия инструмент се увеличава.

3/8-инчовият стъпка на веригата е добър компромис, който осигурява добри резултати, като същевременно осигурява сравнително ниско натоварване на триона. Хубаво е, че моделът тежи малко - 3,8 кг, така че работата няма да доведе до ненужни неприятности. Така че е безопасно да се каже - ако имате нужда от евтин електрически верижен трион, тогава закупувайки този инструмент, определено няма да съжалявате за взетото решение.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Ниско тегло.
 • Лесен за използване.
 • Страхотен дизайн.

Недостатъци:

 • Къса гума - не е подходяща за дебели трупи.

3. PATRIOT ESP 1816

PATRIOT ESP 1816

Друг добър домашен електрически верижен трион. Неговата стъпка на веригата е 3/8 инча, което много експерти смятат за най-добрия индикатор. Гумата й е доста дълга - 40 см. Именно тази дължина опитните потребители препоръчват да избират за обикновените потребители, които не работят в сеч, а просто понякога секат дървени трупи в страната.

Мощността е сравнително висока - 1800 W, благодарение на което ще отнеме малко време, за да отрежете дори доста дебели трупи. Наличието на функцията за спиране на веригата прави работата по-безопасна - в случай на случайно движение назад, веригата просто автоматично ще спре, което означава, че операторът няма да бъде ранен. И накрая, теглото на триона е 4,4 кг - сравнително малко количество, което означава, че няма да има излишни проблеми по време на транспортиране и той ще работи доста удобно.

Предимства:

 • Оптимална дължина на шината
 • Приемливи разходи.
 • Прилично качество на изграждане.
 • Функция на спирачната верига.
 • Доста мощен двигател.

Недостатъци:

 • Обтягащ верижен обтегач.
 • Къс захранващ кабел.

4. Чук CPP 1800 D

Чук CPP 1800 D

Ако това не е най-добрият електрически трион от евтините модели, то определено е един от тях. Той има функция на верижна спирачка, което прави работата по-безопасна както за начинаещи, така и за опитни потребители. Плюс това, лентата от 35 см не е много дълга, но за повечето оператори, които понякога трябва да отрежат няколко трупи, това е достатъчно. Освен това мощността е доста висока - 1800 W.

Понякога при работа с електрически трион се получава откат - инструментът рязко се отблъсква назад. Въпреки това, дори опитен потребител може да бъде наранен. Специалната функция на спирачката на веригата (или инерционната спирачка) спира триона, като елиминира негативните последици.

Стъпката на веригата е доста стандартна за евтините триони - 3/8 ". Резервоарът за масло е с капацитет от 0,13 литра, което ви позволява рядко да прекъсвате, за да зареждате с гориво. Вярно, трионът тежи доста - 5,5 кг, което прави работата по-малко удобна.

Предимства:

 • Доходност.
 • Голяма мощ.
 • Изграждане и висококачествени материали.
 • Безопасност на труда.
 • Гаранционният срок е 3 години.
 • Лесен за поддръжка.
 • Ниско ниво на шум.

Най-доброто верижно триони цена-качество

Много хора, преди да изберат трион, не забравяйте да обърнете внимание на факта, че той е не само мощен, но и сравнително евтин.Добро решение е да се намери компромис между тези два важни показателя. Ако има възможност да похарчите няколко допълнителни хиляди рубли, тогава е по-добре да закупите електрически трион с резерв за мощност. Той не само ще ви позволи бързо да се справите с голям обем дърва за огрев, но и гарантирано ще продължи по-дълго от бюджетните модели. Следователно тези триони са най-популярните днес.

1. Makita UC3541A

Makita UC3541A

Лесен за използване, удобен и надежден електрически трион. Дължината на гумата е малка - 35 см -, но е напълно достатъчно, за да се нарязват няколко трупи на коки. И дори не е нужно да говорите за рязане на малки клони и клони - това ще го отреже за няколко секунди. Хубаво е, че в същото време теглото на триона е само 4,7 кг - това прави работата максимално лесна и удобна. Опитен потребител знае колко по-тежък е процесът на рязане на дърва за огрев на всеки излишни сто грама. При това се използва стандартна 3/8 ”верижна стъпка. Разбира се, трионът е оборудван с функция на верижна спирачка, което прави работата по-безопасна и лесна. Мощността не е твърде висока - 1800 вата. Въпреки това, за повечето потребители, които не са много активни с триона, това е напълно достатъчно.

Предимства:

 • Ниско тегло.
 • Отлична ергономия.
 • Достъпна цена.
 • Сложна система за опъване на вериги без ключове.
 • Антивибрационната система е перфектно внедрена.

Недостатъци:

 • Не твърде висококачествена стандартна верига.

2. BOSCH AKE 35-19 S

BOSCH AKE 35-19 S

Доста популярен мощен трион за дома, с отлични характеристики. Един от тях е ниското тегло - само 4,3 кг. Този показател е много важен, тъй като от него зависи колко удобен ще бъде процесът на рязане на дърва за огрев. В крайна сметка, колкото повече маса, толкова по-бърза настъпва умора, което означава, че ще трябва да си правите почивка по-често, за да почивате. Гумата не е много дълга, но е напълно достатъчна за битови нужди - 35 cm.

Благодарение на функцията на верижната спирачка и на двигателя, моделът се характеризира с висока безопасност, което го прави добра покупка за начинаещ, който няма опит с подобни инструменти.

Мощността на триона е доста висока - 1900 W, което ще бъде приятна изненада за купувач, който планира да отсече доста голям обем дърва за огрев. Важно е, че е произведен в Германия - това вече е сериозен показател за професионалистите.

Предимства:

 • Леко тегло.
 • Запас на мощност.
 • Добро оборудване.
 • Лесен за поддръжка.
 • Добро качество на изграждане.

Недостатъци:

 • Пластмасови щипки за вериги, не метални.

3. Makita UC4041A

Makita UC4041A

Много висококачествен електрически трион, който ще бъде добър избор за много потребители. Започнете с гума от 40 см - най-търсеният размер и е перфектният компромис между функционалност, производителност и тегло. Освен това инструментът тежи само 4,7 кг. Благодарение на това при носене няма проблеми и процесът на рязане на трупи става възможно най-удобен и прост. Мощността също е достатъчно висока, за да се справи с много работа в най-строгите от 1800 вата. Разбира се, моделът има такава важна функция като спирачката на веригата, което прави използването на инструмента по-безопасно.

Характеристика:

 • Леко тегло.
 • Доходност.
 • Качествени материали.
 • Гумирана дръжка.
 • Лесен за поддръжка.
 • Налични консумативи.

4. STIHL MSE 190 C-BQ

 STIHL MSE 190 C-BQ

Искате ли да купите мощен електрически трион за лятна резиденция? След това разгледайте по-подробно този модел. Мощността му е 1900 W, което осигурява отлична производителност - за няколко часа работа можете лесно да изрежете голям брой трупи. И благодарение на теглото от 4,5 кг, през това време потребителят дори няма да се умори. Все пак дори малко увеличение на теглото тук води до бързото появяване на умора.

Когато купувате електрически трион, е много важно да обърнете внимание на факта, че моторът има защита от претоварване, това ще удължи живота на устройството.

Различните модификации могат да имат гума с различна дължина - както 35, така и 40 см. Следователно, е възможно да изберете опция, която напълно да отговаря на конкретен потребител.И накрая, моделът е оборудван с доста дълъг захранващ кабел - 4 метра, което осигурява значителна свобода на движение.

Предимства:

 • Голяма мощ.
 • Ергономична дръжка.
 • Ефективна система за смазване на веригата.
 • Дълъг мрежов кабел.
 • Сложна система за опъване на веригата.
 • Леко тегло.
 • Високо качество на сглобяване и надеждна работа.
 • Ниско ниво на шум по време на работа.

Недостатъци:

 • Съществени разходи.

Най-добрите безжични верижни триони

Не всички потребители са удобни с обикновените електрически верижни триони. Някои хора искат да изберат безжичен електрически трион. Е, това е наистина добър избор. В края на краищата вече не е необходимо да използвате удължителни кабели, влачете го около себе си из сайта, страхувайки се да не се намокрите или дори да се нарязвате с трион по време на работа. Да, това увеличава цената и теглото на инструмента. Но тези недостатъци се компенсират напълно от съществуващите предимства.

1. Greenworks G40CS30 0

Greenworks G40CS30 0

Важно предимство на този електрически трион е неговото малко тегло - само 4,4 кг, което прави работата с него възможно най-удобна и лесна. Вярно е, че гумата е доста малка - само 30 см. Въпреки това, такъв инструмент рядко се купува за рязане на дебели трупи. Но отрязването на дебели сухи клони в страната или в градината ще бъде много лесно и просто.

Литиево-йонната батерия има дълъг експлоатационен живот - не е нужно да я сменяте често, като харчите допълнителни пари. Разбира се, има функция за спиране на двигателя, така че рискът от нараняване по време на работа е значително намален. Не е изненадващо, че съдейки по отзивите на експерти и обикновени потребители, никой не трябва да съжалява за закупуването на такъв инструмент.

Предимства:

 • Леко тегло.
 • Отлично качество на изграждане.
 • Добре гумираният захват дава комфорт по време на употреба.
 • Качествена верига и гума от Орегон.
 • Значителен живот на батерията.
 • Ниско ниво на шум по време на работа.

Недостатъци:

 • Батерията и зарядното устройство трябва да бъдат закупени отделно.
 • Дръжката вибрира много по време на работа.

2. Husqvarna 436 Li

Husqvarna 436 Li

Търсите висококачествен, мощен, но и най-лекият електрически трион с батерия? След това разгледайте по-отблизо Husqvarna 436 Li. Сигурно е да се каже, че това е една от най-добрите безжични верижни триони в нашия преглед. Да, тя е много скъпа (средна цена 322 $). Но важните предимства напълно компенсират допълнителните разходи за покупка.

Важен индикатор за безжичен трион е капацитетът на батерията. От него зависи колко дълго ще е възможно да се работи с инструмента, без да се прави почивка за презареждане.

Моторен трион тежи много малко - само 2,5 кг. А гумата е доста дълга - 35 см, което позволява не само да се режат клони, но и да се справят с тежки трупи. Капацитетът на батерията е колкото 3 A / h, което дава възможност да се работи доста дълго време без презареждане.

Предимства:

 • Ниско тегло.
 • Висока автономност.
 • Вибрацията почти напълно липсва.
 • Ниско ниво на шум по време на работа.
 • Надежден и ефективен безчетков мотор.
 • Прости контроли.
 • До 45 минути непрекъсната употреба с едно зареждане.
 • Ключово напрежение на веригата.

Недостатъци:

 • Висока цена.

3. Greenworks G24CS25 2.0Ah x1

Greenworks G24CS25 2.0Ah x1

И накрая, последният модел в нашия преглед, но не и последният по отношение на характеристиките. Трионът е оборудван с батерия с капацитет 2 A / h, което дава възможност да се работи доста дълго време, без да се изразходва допълнително време за презареждане на батерията. Гумата не е твърде дълга - само 25 сантиметра. Следователно, за сериозни трупи това не е най-добрият избор, но за клонките и клоните е просто перфектно. Хубаво е, че трионът тежи само 2,7 кг. Заедно с висококачествения монтаж това прави устройството добра покупка за много потребители.

Предимства:

 • Лек инструмент.
 • Голям капацитет на батерията.
 • Добро качество на изграждане.
 • Отлична комбинация от цена и качество.
 • Добре разработена система за сигурност.

Недостатъци:

 • Къс автобус.

Кой верижен трион е по-добре да се купи

При избора на ТОП на най-добрите електрически верижни триони нашите редактори се ръководят от много критерии, вариращи от цена, изработка, надеждност, безопасност и завършващи с отзиви на клиентите. Всички избрани устройства са достойни да бъдат купени, така че всеки читател със сигурност ще избере модел в класацията, който напълно ще му подхожда.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони