10 най-добри перални с функция за парно

Оценката на най-добрите перални машини с функция на парата през 2020 г. беше направена само от водещите марки. Това са известни производители, които са натрупали богат опит и ежегодно разработват най-новите технологии за комфортен живот. Функцията на пара в пералнята е полезно решение за всеки собственик, тъй като не само дезинфекцира нещата, но също така предотвратява гънките и се бори с неприятните миризми. Има машини с парогенератори във всяка ценова категория - от бюджет до премиум. Представители на всички класове участват в ТОП-10 от нашата редакция, можете да изберете евтин и прост блок или пълноценна сушилня с огромен капацитет.

Принципът на работа на парогенератор в пералня

Пералните машини с функция за обработка на пара са структурно различни от обичайните модели. В задната или горната част на устройството има генератор - специален топлообменник. От едната страна се подава вода, която се превръща в пара в генератора и през тръбата влиза в барабана.

Според експерти вграденият парогенератор осигурява по-ефективно боравене с нещата. Парата прониква дълбоко във влакната на тъканта и лесно преодолява дори упорити петна от различни видове. Освен това убива алергените, дезинфекцира нещата, без да използва никакви почистващи препарати.

Плюсовете на функцията за парно включват:

 1. Висококачествена дезинфекция - парата обработва не само дрехите, но и цялата вътрешна повърхност на барабана;
 2. Ефективно измиване;
 3. Икономичен - устройството консумира по-малко вода, за измиване не са необходими прах или гел;
 4. Можете да перете неща от всякакви тъкани - от груби до деликатни;
 5. Нежно гладене - дрехите не изискват почти никакво гладене;
 6. Съвместимост с други програми за пране или използване на функцията като основен режим.

Сред недостатъците на устройствата с обработка с пара са:

 1. Ограничен избор. Не всички производители оборудват устройства с парогенератор.
 2. Висока цена. Добрите машини за миене с пара започват от 420 $, а средната цена достига 40 000 - 700 $... На пазара можете да намерите няколко бюджетни опции, но това са единични екземпляри.
 3. Функцията за пара осигурява изглаждане, но не замества напълно гладенето. Домашният текстил може да се използва веднага, но офис дрехи или костюми трябва да се гладят.
 4. Според купувачите не всяка пералня ефективно премахва упорити петна - те трябва да бъдат измити. Недостатъкът е субективен, но някои собственици го отбелязват.

ТОП 10 най-добри перални с функция пара

Обхватът на машините за почистване с пара е ограничен, но те бързо придобиха популярност сред потребителите. След като анализираха отзивите и техническите параметри, нашите редактори определиха 10-те най-добри представители в своя клас. ТОП участниците събраха най-голям брой положителни отзиви и имат следните предимства:

 1. Отлично качество на сглобяване и компоненти;
 2. Ефективно измиване на всяка програма;
 3. Само полезни режими на измиване;
 4. Модерен дизайн и прогресивни функции;
 5. Внедряване на съвременни технологии - самодиагностика, телефонен контрол и други;
 6. Практичност - голям капацитет, лесна връзка и лесна работа;
 7. Тиха работа във всеки режим, по време на процеса на въртене и сушене.

Някои перални машини имат вграден парогенератор като опция, съвместим с различни програми. Той помага да дезинфекцирате нещата или да ги освежите бързо, но не е отделна програма.

1. LG Steam F4J6TG1W

LG Steam F4J6TG1W с функция

Пералнята се превърна в хит на продажбите - модерна, многофункционална и много просторна. Товароносимост - до 8 кг, може да се използва за измиване на якета, одеяла, одеяла с размер евро, както и всякакви ежедневни дрехи. Потребителят може да избира от 14 режима, въртене със скорост 400 - 1200 об / мин и дори пълно изсушаване. Благодарение на системата Tag On е на разположение контрол чрез смартфон и настройка на собствена програма за пране. Възможностите на пералнята се допълват от функцията за подаване на пара Steam - обработката ви позволява да изглаждате и дезинфекцирате дрехи или други изделия от тъкани - възглавници, меки играчки. Техническата част е върхът на технологичността. Машината с инверторен мотор и директно задвижване се мие почти безшумно и изсъхва много тихо. Според потребителите най-силен звук е основният набор от вода. Единственият недостатък на автомобила са големите му размери; за да го вкарате в стандартен вход, ще трябва да премахнете задния люк.

Предимства:

 • голям обем и много програми;
 • контрол чрез смартфон;
 • отлично качество на измиване и отлично изсушаване;
 • изграждане на качество и компоненти;
 • възможно е да добавите пране след стартиране на програмата;
 • тихо във всички режими.

Недостатъци:

 • големи размери;
 • неравномерното изсушаване е възможно при голям товар.

2. Samsung WW65K42E00S

Samsung WW65K42E00S с функция пара

В машина от корейски производител, не само функция за подаване на пара, но режим на пълно измиване с пара. С бюджетните си разходи моделът е направен според най-новата технология: вътре има тих инверторен мотор, издръжлив и издръжлив, а отвън има широк люк с отделение за допълнително зареждане, контролен панел и стилен корпус от сребро. В борбата за чистота, 12 режима, както и иновативният генератор на пяна EcoBubble за измиване на мехурчета. Системата за самодиагностика на Smart Check ще ви уведоми за необходимостта от подмяна на филтъра, а чистотата на барабана ще бъде осигурена от екологичната технология Drum Clean. На Yandex.Market клиентите оцениха пералнята 4,6 точки, отбелязвайки доброто качество на пране и предене, ниска вибрация и отличен дизайн. От недостатъците се отбелязва постепенно подаване на вода в отделението с праха, поради което той може да остане в тавата. А също и необходимостта да избършете уплътнението, под което се натрупва кондензат.

Предимства:

 • тесни размери и вместимост от 6,5 кг;
 • функция за измиване с пара и измиване с мехурчета;
 • много режими и ефективно завъртане на клас В;
 • AddWash система - допълнително зареждане на пране по време на пране;
 • не вдига шум, не "скача";
 • има кратки програми за измиване;
 • има възможност за допълнително зареждане на спално бельо.

Недостатъци:

 • прах може да остане в отделението;
 • остатъчна кондензация под уплътнението.

3. Weissgauff WM 4947 DC Inverter Steam

Инверторна пара Weissgauff WM 4947 DC с функция пара

Тази пералня се отличаваше с най-мощното и тихо въртене с максимална скорост, пълното отсъствие на дори минимални вибрации. И също беше обявен за един от най-добрите по отношение на качеството на измиване - може да се справи с най-тежките замърсявания, не остават прах или гел върху нещата. Според отзивите на клиентите функцията на парата почти напълно изглажда и освежава нещата добре. Машината мие в 14 различни режима, сред които има дълъг, кратък и "Моята програма", което ви позволява да запазите вашите собствени настройки в паметта. Допълнителното зареждане се извършва през основния люк по време на процеса на измиване. Потребителите не намериха значителни недостатъци, сред малките - къс маркуч за подаване на вода, не много отзивчив сензор, трудно включване на детска ключалка. Като цяло собствениците са единодушни в мнението, че тази пералня ще направи живота по-лесен и по-удобен. Тя комбинира много предимства, въпреки ниската цена.

Предимства:

 • надежден инверторен двигател Технологичен двигател BLDC;
 • енергиен клас A +++;
 • пълна защита срещу течове AquaStop;
 • отлична комбинация от цена и възможност;
 • рентабилност;
 • възможност за допълнително зареждане на спално бельо;
 • 14 режима на измиване + „Моята програма“;
 • ниска цена и солиден външен вид.

Недостатъци:

 • къс маркуч за водоснабдяване;
 • леко бавен отговор на сензора, ако панелът е мокър.

4. Bosch WDU 28590

Bosch WDU 28590 с функция пара

Устройството от Bosch е най-просторната пералня в класацията и, може би, на пазара на домакински модели като цяло. Максималното натоварване е 10 кг, по-голям обем се изисква само в перални или химическо чистене. Капацитетът е разпределен по размер, консумира много вода за пълен цикъл на измиване. Но тя пере всички видове дрехи, за това има 14 програми, включително "вълна", "коприна". Има и различни допълнителни функции, като обработка с пара, анти-гънки. Технологията на Bosch VarioPerfect спестява време или ресурси, а уникалната VarioDrum повърхност елиминира пухкави или хапчета. Според прегледите отличното балансиране и висококачественият мотор напълно елиминираха вибрациите и направиха работата тиха - до 47 dB в режими, не повече от 71 dB при въртене. Вградената сушилня превръща шайбата в 2 в 1 и върши чудесна работа на всичко. Машината няма минуси, но цената ясно ще се отрази на семейния бюджет.

Предимства:

 • много просторен - подходящ за дома или бизнеса.
 • много полезни програми, има допълнителни функции и различни настройки;
 • няма да остави пухчета;
 • подходящ за всички видове тъкани и изделия;
 • вградено сушене до 6 кг;
 • добри защитни функции;
 • стилен външен вид;
 • барабанно осветление.

Недостатъци:

 • висока цена.

5. AEG L 9WBC61 B

AEG L 9WBC61 B с функция пара

Пералнята AEG е цялостно пране във вашия дом. Той може да побере до 10 кг пране и може да борави с различни видове тъкани. Вградената 6-килограмова сушилня с термопомпа оценява влажността и автоматично задава една от трите програми. В същото време машината е възможно най-икономична - консумацията на вода е само 75 литра за пълен цикъл, класът на консумация на енергия е А. Функционалността изглежда съкратена - само 10 режима, но, според собствениците, има повече от достатъчно от тях и всеки се справя перфектно с измиването. Пералнята е допълнена с рядък филтър против мъх, който ще събира пара, фини конци и купчина от вълнени продукти или руни. Интелигентната електроника тежи нещата и ви казва колко можете да отчитате, колко прах се нуждаете. С една дума AEG надмина всички очаквания, допълвайки пералнята с безупречно качество - това се доказва от многобройни отзиви.

Предимства:

 • пълно интелигентно сушене;
 • филтър и компресор;
 • много икономичен и просторен;
 • удобно управление и бърз отговор на сензора;
 • висококачествено измиване на всеки режим;
 • 10 полезни режима, захранване с пара;
 • отделно отделение за течен прах;
 • надеждност и издръжливост на частите;
 • преденето и сушенето могат да бъдат отменени;
 • не критичен шум по време на въртене при максимални 1600 оборота в минута.

Недостатъци:

 • цикълът на изпиране-изсушаване-сух може да достигне 9-10 часа при памук, до 5 часа при синтетика.
 • висока цена.

6. Hotpoint-Ariston VMSD 722 ST B

Hotpoint-Ariston VMSD 722 ST B с функция пара

Друга евтина пералня с функция за пара стана популярна поради достъпната си цена. Уредът перфектно измива дрехи, дезинфекцира и освежава в режим на парна обработка. Последното, според прегледите, работи чудесно, но не се активира във всички програми. Възможно е допълнително зареждане - ако направите пауза и сложите нещата, цикълът продължава от същото време. Със своя бюджет моделът е повече от успешен както по качество, така и по функции, както и по лесна употреба, за което е включен в класацията на най-добрите перални машини с функция на пара.

Предимства:

 • зареждане до 7 кг;
 • тихо водоснабдяване и малко шум по време на измиване;
 • добре обмислен набор от програми за пране;
 • контрол на температурата;
 • интуитивен контрол;
 • информативен дисплей, точно отброяване на времето за измиване;
 • измива добре и се изцежда;
 • ниска цена.

Недостатъци:

 • тавата с прах е трудно да се извади, за да изсъхне;
 • изисква правилно изравняване.

7. LG F-2H5HS6W

LG F-2H5HS6W с функция пара

Компактна пералня с интелигентна самодиагностика Smart Diagnosis не би станала популярна, ако не беше функцията за парно. LG са внедрили перфектно парогенератора като допълнителна опция към режимите "Хипоалергенни" и "Дрехи за бебета" за дезинфекция и унищожаване на различни алергени. В допълнение към изброените в машината има още 12 логически подбрани програми. След старта се осигурява допълнително зареждане през основния люк, от полезните опции - таймер, защита срещу течове, контрол на баланса и пяната, блокиране на детето. Нямаше оплаквания за качеството на измиване и сглобяване, но някои потребители отбелязаха, че сензорът е твърде чувствителен и бутонът за изключване не е заключен. Когато инсталирате в мебелен комплект, трябва внимателно да проучите размерите, отделението за прах е сравнително кратко. Независимо от това пералнята се превърна в най-доброто по отношение на съотношението цена - качество, доста тиха, удобна, с приятен интерфейс и разбираеми програми.

Предимства:

 • много функции и режими;
 • добро задушаване;
 • лесно управление;
 • отлично качество на въртене;
 • ниско ниво на шум;
 • допълнително зареждане на спално бельо;
 • вместимост до 7 кг;
 • иновативна самодиагностика и настройка на програмата чрез смартфон.

Недостатъци:

 • не можете да блокирате бутона за включване / изключване;
 • твърде чувствителен сензор;
 • след принудителното изключване с бутона цикълът на измиване започва отначало.

8. Haier HW70-BP12969A

Haier HW70-BP12969A с функция пара

Тази пералня има много голяма товарна врата с диаметър 53 см. В него лесно ще се поберат големи предмети, играчки, възглавници, връхни дрехи. Товаренето с тегло 7 кг е солидно за малък размер. Спинът от клас В според потребителите е много добър - дрехите са леко влажни и не изискват дълго сушене. Подаването на пара е отделна функция, която ви позволява да парите и освежавате нещата, да се отървете от неприятните миризми. Пералнята консумира малко електроенергия, но консумацията на вода е малко по-висока от обичайните норми: в един цикъл машината ще се нуждае от 56 литра. Но перфектно изплаква прах, балсам или измиващ гел. Това в комбинация с парогенератора ще бъде добро решение за хора с чувствителна кожа, предразположени към алергии.

Предимства:

 • отлично изплакване и въртене;
 • 12 добре подбрани режима и освежаване на пара;
 • гъвкави настройки на програмата;
 • рентабилност;
 • компактни размери и голямо натоварване;
 • надежден инверторен мотор;
 • незначителен шум по време на измиване и предене;
 • голям люк за лесно зареждане и разтоварване на неща;
 • в комплект с маркуч AquaStop за пълна защита срещу течове.

Недостатъци:

 • краткотрайни детайли;
 • показва времето за измиване след претегляне и стартиране на програмата.

9. Electrolux PerfectCare 600 EW6S4R06W

Electrolux PerfectCare 600 EW6S4R06W с функция пара

Популярната пералня се отличава със своята интуитивна работа и отлично качество на пране. С четиринадесет предварително зададени програми и широк температурен диапазон на стъпки от 20/30/40/60/90, този модел може да се справи с най-трудните петна, без да повреди дори деликатните материи. Сензорният екран показва необходимата информация и ви позволява да контролирате целия процес, а 12-часовият машинен таймер дава възможност за отлагане на старта в най-удобния момент. Безопасната работа на пералнята се осигурява от функциите на защита срещу течове, заключване на контролния панел и автоматично балансиране на барабана по време на въртене. Според потребителите по отношение на съотношението цена / качество, този модел е ясен лидер в бюджетния сегмент.

Предимства:

 • липса на вибрации;
 • широк температурен диапазон;
 • оправдани разходи;
 • режим на бързо измиване 14 минути;
 • атрактивен дизайн;
 • прости контроли.

Недостатъци:

 • не особено отзивчив сензор;
 • вратата се затваря с големи усилия;
 • къс дренажен маркуч.

10. Бонбони GVF4 137TWHB32

Candy GVF4 137TWHB32 с функция пара

Евтина пералня с функция на пара ще се хареса на любителите на съвременната технология и интелигентните устройства.Подобно на всички модели от серията Grando, той е оборудван с Wi-Fi за отдалечен достъп чрез смартфон, възможност за създаване и записване на отделни програми в приложението Candy просто-Fi. Можете да изберете да настроите температурата на измиването, неговата продължителност, както и скоростта на въртене на барабана, да програмирате второ изплакване или изсушаване. Освен това производителят е осигурил поддържащ режим на въртене, който се активира в случаите, когато не е възможно да извадите нещата от барабана. Както свидетелстват прегледите, бюджетната кола се откроява с качеството си, надминавайки много по-скъпи колеги.

Предимства:

 • функционалност;
 • режим за поддържане на свежест;
 • ниска цена;
 • много индивидуални настройки;
 • вместимост 7 кг.

Недостатъци:

 • въртящ се шум;
 • сложна настройка на връзка със смартфон.

Коя пералня с функция пара да изберете

Всяка пералня от класацията има редица важни предимства - добро измиване, надеждност и издръжливост. Те са удобни за използване и няма да създадат проблеми на собственика. За успешна покупка обаче е важно да се обърне внимание на техническите параметри и възможности на пералните машини:

 1. просторност... Често зависи от размера, но можете да намерите тесни и обемни модели като Haier HW70-BP12969A. За малко семейство е достатъчно 6-7 кг, това ще ви позволи да перете големи предмети и ежедневни дрехи, без да ги трупате. По-просторен за 8-10 кг - изборът на големи семейства с деца. В един цикъл можете да перете дрехите и всички детски дрехи, освен това, в отделни режими.
 2. Парна функция е второстепенно, ще освежи дрехите и ще унищожи вредните микроби. За хора с тежки алергии или висока чувствителност на кожата е по-добре да изберете пералня с отделен режим на измиване с пара, например Samsung WW65K42E00S. Не е необходим прах или измиващ гел за обработка на дрехите, а резултатът е толкова добър, колкото и редовното пране.
 3. функционален повечето машини са подобни и включват основни програми. Редки са "коприна", "вълна", "хипоалергенни", "бебешки дрехи", "спортно облекло и обувки", както и кратки 15 минути и анти-гънки. Ако имате нужда от някой от тях, трябва внимателно да прочетете техническите параметри.
 4. Сушене много полезна опция, но значително ще увеличи цената на единицата и ще увеличи времето за целия цикъл. Но това ще спести много време, не е необходимо нещата да бъдат окачени на балкона, радиатора или сушилнята.

Често производителите посочват размерите на горния капак, реалният, с всички изпъкнали части и елементи, може да бъде много по-голям.

Изборът на машини с обработка с пара не е голям, така че да изберете коя е най-добрата, не е трудно. Достатъчно е правилно да определите размера и други характеристики. И също така преценете колко важен е отделен режим на обработка с пара. При липса на алергии е напълно възможно да се откаже от подаването на пара като съпътстваща функция, която допълва един от основните режими.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони