HN-X730 Преглед на моноблока

Комбинирайки основните предимства на настолните компютри и лаптопи, всеобхватните все повече привличат потребители, които се нуждаят от добър работещ „компютър“ за дома и офиса. Моделът HN-X730 от руската компания HomeNET е едно от най-добрите решения в своя клас по отношение на съотношение цена-качество. Как това устройство се откроява от конкурентите си и защо купувачите трябва да му обръщат внимание? Нека да го разберем!

Външен вид

12

Устройството е изработено от устойчива на удар матова пластмаса. От три страни около моноблочния екран се виждат минимални рамки. Когато се активира, границите стават малко по-големи, но все още не са твърде големи, така че появата на HN-X730 е в съответствие с актуалните тенденции.

Въпреки малкия размер на рамката на монитора, лентата с бонбони не е пълна без уеб камера. Това е прибиращо се тук, което ви позволява да използвате видеокамерата, ако е необходимо, и затворете камерата, ако е необходимо. Модулът не е инсталиран отгоре, като някои конкуренти, а отстрани. Това се дължи на конструктивните характеристики - цялото пълнене е концентрирано в долната част на компютъра, което даде възможност да се постигне минимална дебелина отгоре.

Моноблокът е изработен от устойчива алуминиево-магнезиева сплав в сребрист цвят. Той е надеждно прикрепен към калъфа, той е твърд и държи устройството добре на масата. Дори когато е наклонен твърде далеч, HomeNET HN-X730 all-in-one поддържа стабилна неподвижност на работния плот.

Качество на екрана

Monoblock от HomeNET получи модерна матова IPS-матрица с Quad HD резолюция. За 27-инчов диагонал това е оптималната стойност, осигуряваща удобна плътност на пикселите, но не претоварваща хардуера. Автоматично зададената яркост на дисплея от 250 cd / m2 е напълно достатъчна за работа в условия на осветление на офиса, има възможност за ръчно регулиране на параметрите на яркост и контраст. Вкъщи този екран също е достатъчен за повечето задачи. Времето за реакция на панела от 4ms е отлично за тази ценова точка.

Хардуерна платформа

HN-X730

В стандартната конфигурация компютърът (моноблок) има:

  • 512 гигабайтови твърди устройства с M.2 слот, инсталиран в PCI-Express слот за високоскоростен трансфер на данни. Ако е необходимо, потребителят може да инсталира допълнителен SSD или HDD, за който моноблокът е снабден с допълнителен SATA-III порт
  • бърза DDR4 8Gb RAM, която е достатъчна за почти всички офис програми, разширяваща се до 32Gb
  • дънна платка, базирана на чипсет B365. Основната конфигурация е двуядрен процесор (4 нишки) Intel G5400. Ако е необходимо, можете да надстроите до всеки процесор от поколение Intel 6/7/8/9 до мощния 8-ядрен Intel Core i7-9700K.

Основната версия на моноблока използва в процесора интегрираната графична система UHD Graphics 610. По желание производителят предлага инсталирането на допълнителна графична карта GTX 1660 от NVIDIA. Ако тази опция не ви подхожда, можете да добавите своя собствена карта в системата. Видеокартата трябва да отговаря на две изисквания:

  • дължина не повече от 20 см;
  • консумация на енергия в рамките на 75 вата.

Всички необходими безжични модули са инсталирани (Wi-Fi 802.11 b / g / n и Bluetooth). За изход на звук е инсталирана вградена стерео аудио система от два висококачествени високоговорителя с мощност 10 W всеки. Те са разположени в долната част на кутията, което е оптимално за този модел дизайн на моноблок: HomeNET HN-X730.

Интерфейс

34

От дясната страна за бърз достъп са чифт USB 2.0 портове и четец на карти за SD карти с памет.

Останалите портове са разположени в долната част на кутията:

  1. два HDMI (вход, за използване на моноблок като монитор, и изход, така че потребителят може да добави друг екран към системата);
  2. четири бързи USB 3.0 порта;
  3. LAN конектор за кабелен интернет и локална мрежа;
  4. гнездо за захранване;
  5. чифт 3,5 мм жакове за слушалки и микрофон.

Този комплект е достатъчен както за удобна употреба в офиса, така и за дома. Ако собственикът се нуждае от допълнителни интерфейси, тогава можете да закупите USB хъб.

изход

HomeNET предлага първокласен работен кон. Устройството е перфектно балансирано, приятно изглеждащо и добре изградено. Дори в основната модификация моноблокът се справя добре с ежедневните задачи и ръчно или с помощта на специалисти конфигурацията може да бъде променена на по-напреднала.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони