Преглед на стационарен блендер Wollmer L360

Блендерът ще се хареса еднакво на тези, които обичат готвенето и тези, които не са фен на готвенето. В първия случай такъв домакински уред в кухнята ще помогне за създаването на сложни кулинарни шедьоври, във втория ще спести време за готвене и ще направи процеса му възможно най-прост. Между другото, името "блендер" в превод от английски означава "блендер", но всъщност този апарат смесва и смила твърди продукти и дори разделя лед. Основното е да изберете висококачествен модел, който има цялата необходима функционалност за вашите нужди. В този преглед ще разгледаме техническите характеристики и характеристики на използването на щанд-блендер Wollmer L360.

IMG_3320

Спецификации

1

Wollmer L360 пълен комплект

L360 е функционално устройство, състоящо се от:

 • основи на гумирани крака;
 • чаша от тритан с ребра и подвижен капак;
 • тласкач.

Всички части са издръжливи, така че дори ежедневната употреба няма да доведе до влошаване на външния вид. Блендерът е компактен (232x220x545mm), така че няма да заема много място на масата или в килера. В същото време обаче е доста просторен - обемът на купата е 2 литра, което е достатъчно за готвене дори за компания от 4-5 души.

Не е трудно да се сглоби и разглоби устройството, за това не се изискват допълнителни знания или усилия. За да улеснят процеса и да спестят вашето време, производителите прикрепят към комплекта инструкции на няколко езика с подробни описания и диаграми.

Wollmer се предлага с гаранционна карта. С него, ако е необходимо, можете да се свържете с най-близкия оторизиран сервизен център на Wollmer.

Външен вид

5__25_ (1)

Смесителят Wollmer L360 има минималистичен дизайн: прозрачна купа от тритан е монтирана върху черен моторен агрегат със сребърна вложка и LCD дисплей, въртящ се превключвател и бутони. Купата е затворена с плътно гумиран капак, в средата на който има отвор за добавяне на продукти по време на работата на пасатора. За да затворите тази дупка, има специална тапа.

Всички елементи на блендера са изработени от качествени материали, приятни на допир. Тританната купа на блендера е направена по технологията Four Reefs: специалните ребра стават допълнителни точки на влияние върху продуктите вътре и допринасят за по-доброто смесване. Вътре в купата има остри ножове със специална форма с 6 остриета, благодарение на които лесно можете да смилате дори твърди храни като ядки или лед в блендера.

След включване LCD дисплеят светва и на него се появяват 6 налични режима: плодове, зеленчуци, лед, коктейли, ядки и соево мляко. Можете да превключвате между тях с помощта на въртящия се превключвател, разположен около дисплея. В центъра на екрана се показва таймер - той показва колко време ще отнеме да се смеси, когато е избран един или друг режим.

След употреба купата се изважда от смесителя и шнурът се прибира в специална вдлъбнатина под двигателния блок. По този начин устройството е удобно да се съхранява дори в малка кухня.

контрол

IMG_3319

Справянето с контролите е доста просто дори за начинаещ. За подробно проучване на режимите, направете справка с инструкциите, но спецификите на функциите за работа и управление са ясни веднага.

Предният панел съдържа следните бутони:

 • включване / изключване;
 • пулсов режим и режим на самопочистване;
 • ръчно управление на скоростта;
 • настройка на таймера.

Всички бутони се натискат лесно, достатъчно е едно докосване, за да стартирате процеса.Така че, за да започнете да работите със смесителя, първо трябва да натиснете бутона за захранване - след това ще видите, че LCD дисплеят светва. С въртящия превключвател можете да изберете един от 6 режима. Ако смятате, че скоростта или времето в избрания от вас режим не са достатъчни за вашите продукти, можете ръчно да коригирате тези настройки. След това отново трябва да натиснете бутона за захранване - и да изчакате, докато ястието е готово! В края на работата можете да напълните купата на смесителя с вода и да натиснете бутона с режима на самопочистване на панела. Това прави много по-лесно да почистите пасатора, преди да го съхранявате.

експлоатация

блендер Wollmer L360

Първата задача на потребителя е да подготви пасатора. Проверете за механични повреди. Ако има намерени такива, не трябва да използвате пасатора: свържете се с сервизния център (ако гаранцията е валидна, не забравяйте талона).

Поставете работния пасатор върху равна и равна повърхност. Ако установите, че масата или друга повърхност е нестабилна, трепте или има вдлъбнатини, преместете пасатора.

Всяко електрическо устройство се нуждае от чист въздух, за да функционира правилно. Оставете малко пространство, поне 10-15 см, отстрани, отпред и отзад на устройството. Също така се препоръчва да слагате храна не една до друга, а на определено разстояние. Важно е наблизо да няма източници на топлина: печка, открит огън, електрическа кана.

Ако всичко е наред, можете да се захванете за работа. Сглобете уреда: поставете купата на моторното устройство и се уверете, че тя се вписва сигурно в каналите. Моля, обърнете внимание, че устройството е снабдено със защита срещу включване, ако купата липсва или е неправилно инсталирана. Едва след като фиксира купата, блендерът ще работи.

Преди да започнете, включете щепсела. Не се опитвайте да стартирате устройството или да инсталирате програми, преди да включите. Уверете се, че няма шнурове или заплитания на кабела - това се изисква от мерките за безопасност.

Готвенето е бързо и лесно. Предварително измийте и нарежете (ако е необходимо) продуктите, от които се нуждаете за ястието.

Изберете режима, който най-добре отговаря на вашата идея:

 1. плодове;
 2. зеленчуци;
 3. лед;
 4. ядки;
 5. соево мляко;
 6. шейкове.

Обемът на купата е 2 литра и не трябва да се надвишава. Ако има нужда да приготвите ястие с обем над 2 литра, разделете го на две порции.

Моделът Wollmer L360 има възможност да добавя храна по време на работа, без да сваляте капака на купата. За целта извадете полупрозрачната затваряща тапа и добавете липсващите продукти към този отвор.

Когато задавате скорост и време, започнете с най-ниските стойности. В бъдеще, ако е необходимо, можете да увеличите скоростта и да добавите минути, без да спирате машината.

Както всяка друга техника, Wollmer L360 изисква системна поддръжка. Устройството има функция за самопочистване, но след всяка употреба се препоръчва да почиствате пасатора допълнително от малки частици храна.

Внимание! Всички манипулации се извършват само след изключване на устройството от мрежата! За да избегнете инциденти, не се опитвайте да премахвате пръски, храна и т.н. докато уредът е включен или работи!

Използвайте мека гъба или кърпа, за да премахнете замърсяванията. Избършете внимателно повърхността на пасатора с влажна, а след това суха кърпа. Подвижният съд може да се мие под течаща вода.

Категорично е забранено използването на абразивни почистващи препарати и подложки за почистване на метали за обработка. Първо, те увреждат повърхността и оставят грозни драскотини, които не могат да бъдат отстранени. Второ, частиците от химикалите могат да останат в по-често и след това да постъпят в храната.

Плюсове и минуси на Wollmer L360

Мощността на блендера Wollmer L360 достига 2000 W. Специалната технология Four Reefs също допринася за по-доброто смесване на продуктите: допълнителните точки на въздействие върху преработените продукти се образуват поради втвърдяващите се ребра вътре в купата. По този начин храната се настъргва по-бързо и по-добре.

Двулитровата купа е изработена от тритан.Този екологично чист материал е неутрален към храната и не влияе на вкуса, цвета и аромата на храната. Допълнителен плюс на тритана е неговата висока якост. Той не надрасква, не се разтваря, не се окислява, запазва целостта си - което означава, че дори и най-малките частици от него няма да влязат в чинията.

Блендерът идва с тласкач. Може да се използва за приготвяне на гъсти маси, включително сладолед.

Контролът на скоростта в L360 е плавен. Това добавя променливост и ви позволява да изберете оптималния режим за вашата рецепта. Високата скорост на ножовете (40 хиляди оборота в минута) осигурява еднакво ефективна работа с продукти с различна степен на твърдост: той смесва както меките зеленчуци и плодове, така и твърдите ядки или лед еднакво добре.

След работа, кабелът може внимателно да бъде прибран в ниша под моторния блок. Това решение спестява място, опростява поддръжката и избягва изтриването на кабела, гънките на запушалката и други проблеми. Устройството тежи малко, не изглежда обемисто - идеално за домашна употреба.

Блендерът може лесно да се сглоби и разглоби, а за поддръжка са необходими само вода и обикновен почистващ препарат. След готвене можете да излеете вода в блендера и да включите функцията за самопочистване - тогава дори не е нужно да измивате чашата от останките на съда. След това ще бъде достатъчно просто да го изплакнете с вода.

Блендерът изглежда стилен и представим. Той е в перфектна хармония с минималистичен или модерен интериор: лаконичен, без излишно тяло, прави линии, класически цветове. Полезно и красиво допълнение към всяка кухня.

недостатъци

Въпреки очевидните предимства, този модел има и някои недостатъци.
И така, на празен ход издава силен шум. Препоръчва се предварително зареждане на храната и едва след това включете пасатора: това ще намали нивото на шума.

продукция

Wollmer L360 е практичен пасатор за всяка кухня. Той смесва продуктите с почти всяка консистенция и степен на твърдост ефективно и бързо, а също така перфектно разбива лед за коктейли и смутита. Устройството, поради своя минималистичен дизайн, се вписва във всеки модерен интериор. Този пасатор прави живота много по-лесен и ви спестява време и усилия за по-важни неща!

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони