Рейтинг на най-добрите сушилни

Сушилнята е един от необходимите, но малко познати домакински уреди у нас, но такова оборудване отдавна е търсено в чужбина. За разлика от пералните машини, тази техника е по-рядко срещана в домовете, но носи не по-малко ползи. Сушилните осигуряват бързо изсушаване на вещите след измиване. С тях не можете да губите време и нерви да висите дрехи на батерии или въжета с прищепки. Съвременните устройства са функционални и ефективни и поради внимателното проучване от производителите рядко причиняват недоволство на потребителите. Нашите редактори са избрали рейтинг на най-добрите сушилни, като вземат предвид не само техническите им характеристики, но и мнението на експерти и обикновени купувачи.

Как да изберем сушилня

Препоръчва се да изберете сушилня за сушене въз основа на определени критерии. Те включват:

 1. Тип на зареждане... Както е при пералните машини, сушилните се предлагат с вертикално и хоризонтално зареждане. И двата варианта имат своите предимства и затова е по-добре да изберете според собствените си чувства и размери на апартамента.
 2. Сила на звука... Зареденото пране трябва да се движи свободно в барабана. Ако след измиване всички неща ще се преместят от пералнята в сушилнята, силата на звука на втората трябва да бъде избрана малко повече от тази на първата.
 3. мощност... Индикаторът за оптимална мощност е 1,5-2,3 kW. Скоростта на устройството и максималната граница на натоварване зависят от този критерий. На пазара има сушилни с мощност 4 kW, но тези опции могат да повредят окабеляването.
 4. тип инсталация... Според този критерий машините се разграничават: с инсталиране в колона (поставена отгоре на перални машини), свободно стоящи (възможно е да се поставят на всяко удобно място, но те заемат допълнително място) и вградени (инсталирани под рафтове, стелажи и т.н., заемат минимум място и се вписват перфектно в интериора).
 5. Консумация на енергия... Важен критерий за тези, които обичат да пестят пари. Сушилнята от клас ++ (най-ниска консумация на енергия) би била идеална. Но не много повече разходи ще има с клас A + или B.
 6. Размери... По правило ширината на структурата играе важна роля. Съвременните производители правят автоматични сушилни с размери 55-70 см. А оборудването трябва да бъде избрано въз основа на свободното пространство във вашия дом.

Преди да отидете в магазина, е задължително да измерите площта, където ще се намира сушилната машина, така че в бъдеще да не се налага да сменяте закупеното устройство на по-компактно или да правите сериозно пренареждане в къщата.

Най-добрите сушилни (вентилация)

Вентилационните сушилни също се наричат ​​сушилни за отработени газове. Те работят по следния принцип: загряване на входящия въздух - насищане с изпарена влага - изходът му навън. Такава техника изисква специален изход към вентилационния вал или на улицата, за да не се повредят други устройства. И въпреки че прегледите на моделите за вентилация са положителни, те практически не се срещат в ежедневието. По правило такива сушилни се закупуват в насипно състояние за химическо чистене, перални и др.

Но успяхме да подберем тримата истински лидери. Днес сушилните от водещи производители са способни да изпълняват много функции, като по този начин носят максимална полза за своите собственици. Нека разгледаме тези опции по-подробно.

1. Asko TDC112V G

Asko TDC112V G

Стилен модел оглавява класацията на най-добрите вентилационни сушилни. Производителят го представи в модерен дизайн, декориран в тъмно сиво. Барабанът на тази сушилня е изработен от неръждаем материал и поради три сферични лагера е в състояние да издържи по-дълго от конкурентите.

Автоматичното устройство има добро качество на сушене. Има около 7 работни програми, включително специален режим за грижа за деликатни тъкани. Също така, създателите са предвидили пълноценна сензорна система Sensidry - именно тази система помага да се постигнат отлични резултати при сушене с ниска консумация на енергия. И е монтирано капацитивно сушене както отделно, така и в колона.

Професионалисти:

 • няколко функционални програми;
 • двоен филтър за мъх;
 • ефективна грижа за деликатни тъкани;
 • презентабелен външен вид;
 • оптимален капацитет.

Минуси:

 • висока цена.

2. Winia DWR-I0311

Winia DWR-I0311

Компактната сушилня е проектирана от специалисти, за да отговори на очакванията на потребителите. Неговият стилен дизайн се превърна в най-добрия, съдейки по отзивите на клиентите. Има прозрачна врата, изработена от подсилена пластмаса, която е едновременно устойчива на високи температури и удар.

Вентилационната сушилня е произведена в Корея, но тя може да бъде закупена в много страни на много конкурентни цени. Тук е инсталиран универсален филтър за улавяне на най-малките частици прах, микроби и власинки. Разглобява се и почиства лесно, така че не е необходимо да сменяте този елемент след всяка процедура на сушене.

Ползи:

 • малки размери;
 • удобен регулатор на контролния панел;
 • пестене на енергия;
 • тишина по време на работа;
 • оптимален капацитет за малки семейства.

Недостатъци:

 • липса на функция за забавен старт.

3. Candy CS C10DBGX-07

Candy CS C10DBGX-07

Оригинална сушилня от добре известна марка е добра не само за дизайна си, но и за своята надеждност. Всички негови компоненти са изработени от високоякостни материали. Те не са изложени на отрицателното въздействие на температурите, както и на механичните повреди. Освен това отбелязваме, че бюджетният модел има широка функционалност - това се доказва от масата клавиши на потребителския панел.

Клиентите харесват сушилнята Candy за няколко опции за инсталиране - отделно или в колона. Той поддържа няколко режима на работа, сред които има и такива, без които съвременният човек не може да се справи. Това включва програми: премахване на алергени, дънки, третиране с пара, нетъкан артикул. Такова не най-евтиното сушене ще струва 24 хиляди рубли.

Предимства:

 • съответствие на цена и качество;
 • голям барабан;
 • не набръчква дрехи;
 • бърза работа;
 • лесна поддръжка.

недостатък Тази сушилня може да се счита само за рядък дефект на пазара.

Рейтинг на сушилни (кондензиращи)

По-подходящ вариант за нежно сушене на пране у дома са кондензационните машини. В този случай принципът на работа е малко по-различен: топъл сух въздух влиза в барабана, навлажнява се в него и се изпраща до топлообменника, където се отделя кондензат, който по-късно преминава в специален контейнер или канализация.

В допълнение към класическите кондензационни модели има машини за термопомпа. Те са много икономични и ефективни, но са по-скъпи. Тук се използва схема с циркулиращ топлоносител, както например в климатици. Поради това въздухът не избягва, като завърши определен път, а се движи в кръг до самия край на работната програма.

Представяме ТОП тестваните от потребителя кондензни сушилни. Те получиха оценки за най-високо качество, защото доказаха способността си да дават всичко от себе си и да работят дълги години без оплаквания.

1. Bosch WTM83201OE

Bosch WTM83201OE

Сравнително евтина сушилня е произведена от производител, чиито продукти не могат да не изненадат. Технологията на Bosch служи на собствениците си от десетилетия и напълно оправдава парите. Това е и моделът WTM83201OE с нежна система за сушене.
Компанията с най-добра надеждност представи на света не първата си сушилня, но именно този продукт получи по-голямо уважение от потребителите. Замайващият успех беше осигурен на първо място от барабана. Той разполага с уникална повърхност „чувствително сушене“, която предотвратява набръчкване в сушилнята. В допълнение, барабанът има подсветка, която ви позволява да контролирате напълно неговата работа.

Професионалисти:

 • възможността за сушене на обувки;
 • висококачествен монтаж;
 • минимално ниво на шума;
 • набор от програми;
 • продължителността на програмата се показва на дисплея.

Минуси:

 • нагряващ въздух в радиус от 30 см от машината по време на нейната работа.

2. AEG T8DEE48S

AEG T8DEE48S

Не знаейки как да изберете най-добрата сушилня, определено трябва да обърнете внимание на опцията за термопомпа. Този модел, подобно на останалите продукти на производителя, е оборудван със системата "ProSense", което се счита за неговото основно предимство.

Иновативната система ProSense осигурява сензори за температура и влажност, които автоматично разпознават натоварването на барабана, както и необходимото време и енергия за сушене.

Моделът на сушилнята T8DEE48S предпазва прането от негативни ефекти - сред режимите на работа има почти всички популярни видове тъкани. За всеки артикул е възможно да изберете необходимия брой въртене на барабана и температура на сушене, като по този начин запазите формата и качеството на дрехите. Ще бъде възможно да се купуват стоки за 69 хиляди рубли.

Ползи:

 • "Умна" система;
 • удобен филтър;
 • умее да събира прах от пране;
 • пестене на енергия;
 • наличие на сертификата Woolmark.

Сертификатът Woolmark гарантира, че вълнени изделия със същото име няма да бъдат повредени при сушене в машината.

Недостатъци:

 • понякога малки неща се забиват между стената и вратата по време на работа.

3. Electrolux EW6CR428W

Electrolux EW6CR428W

Икономичната сушилня Electrolux привлича вниманието на купувачите с дизайн, подобен на конвенционалните шайби. Значителна разлика е контролния панел, където има бутони за превключване на режимите, които не се намират в пералните машини, както и информативен дисплей.

Автоматичната сушилня за дрехи е оборудвана със сензори за определяне нивото на влага на товара. Въз основа на тези данни системата независимо избира времето за сушене. Благодарение на това дори и най-малкото количество товари, заредени в барабана, е надеждно защитено от прегряване.

Предимства:

 • спестяване на електроенергия;
 • компактност;
 • оптимална мощност;
 • надеждни предпазители.

Недостатъци:

 • лошо оборудване.

4. Weissgauff WD 6148 D

Weissgauff WD 6148 D

Идеалният по отношение на съотношението цена - качество кондензационно сушене има класическа форма. Тя се откроява сред масата конкуренти с черна врата, което прави цялата структура да изглежда по-стилна и модерна.

Бюджетната сушилня върши работата си за максимум 112 минути. Тя не набръчква предмети от гардероба, а някои от тях дори не е необходимо да се гладят след изваждане от барабана. Ценовият етикет на модела ще привлече всеки купувач - 30 хиляди рубли. средно аритметично.

Професионалисти:

 • вътрешно осветление;
 • малък размер;
 • просторен барабан;
 • около 16 работни програми.

Минуси:

 • невъзможността за изграждане в конструкцията.

5. Gorenje DS92ILS

Gorenje DS92ILS

Отличен модел за качество на сушене и дълъг експлоатационен живот. Тя е декорирана по представителен начин, така че е доста подходяща като подарък за роднини и приятели.

Устройството помага за сушене на дрехи в големи количества с минимална консумация на енергия. А основната му характеристика е йонизаторът IonTech, благодарение на който върху бельото остават минимум гънки и максимум свежест. Можете да си купите кола за 57 хиляди рубли.

Ползи:

 • защита от деца;
 • предотвратяване на сгъстяване;
 • функционалност;
 • тишина по време на работа;
 • креативен външен вид;
 • събиране на прах от нещата.

Недостатъци:

 • не е намерен.

6. Бонбони GVS H10A2TCE-07

Бонбони GVS H10A2TCE-07

Надеждното сушене без недостатъци в калъфа изглежда стилно и привлекателно. Капацитетът на барабана е забележим на пръв поглед, а удобният контролен панел ви позволява веднага да разберете какви функции са налични тук.

Има няколко причини, поради които е по-добре да закупите този конкретен модел сушилня. Сред тях ще назовем: отлична енергийна ефективност, няколко незаменими режима на работа, наличието на термопомпа, различни опции за монтаж и много други предимства.

Предимства:

 • събира прах;
 • качествен филтър;
 • защита от деца;
 • относително леко тегло;
 • не набръчква нещата;
 • уважение към бельото;
 • много режими.

само недостатък от отзиви за модела - има брак в продажба.

Когато купувате сушилня, не забравяйте да попитате продавача за цялата документация за модела и да проверите неговата ефективност.

7. Beko DPS 7205 GB5

Beko DPS 7205 GB5

Висококачественият и надежден модел заслужава не по-малко внимание. Той има не твърде големи размери, но в същото време изпълнява много функции.

Сушилнята с термопомпа използва минимум енергия поради клас A ++. Възможно е да се обработват почти всички съществуващи видове тъкани в него, тъй като тук има само 15 режима и всеки от тях е проектиран за конкретен материал. Средната цена на сушилня е 44 хиляди рубли.

Професионалисти:

 • качествена работа;
 • двугодишна гаранция;
 • изсушаващ автосенсор;
 • голяма врата;
 • защита на нежните материи.

минус е невъзможността да се инсталира конструкцията върху пералнята.

Коя сушилня е по-добре да се купи

Преглед на най-добрите сушилни за пореден път доказва необходимостта от такова оборудване в къщата. И тъй като не винаги е лесно да направите избор, предлагаме да определите най-важния критерий за себе си. По правило това е броят на режимите или капацитета. И така, най-функционалните модели са Weissgauff WD 6148 D и AEG T8DEE48S, а за големи семейства с много спално бельо са подходящи Candy CS C10DBGX-07 и GVS H10A2TCE-07.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Съветваме ви да прочетете:

14 най-добри здрави смартфона и телефони